"Suntem pe cale sa descifram misterul evolutiei umane."Ce anume a facut specia noastra sa progreseze

Cercetatorii au descoperit o gena care explica modul in care specia umana a evoluat si s-a distantat de rudele apropiate, maimutele.
O echipa de savanti de la Universitatea din Edinburgh a comparat genele a 11 specii de mamifere, printre care maimute si sobolani.
Cercetatorii au identificat o gena, numita miR-941, care a jucat un rol esential in evolutie, ajutand oamenii sa dezvolte limbajul si sa invete cum sa foloseasca unelte. Aceasta gena este intalnita numai la oameni.
Specialistii cred ca gena a aparut cu cateva milioane de ani in urma.
“Aceasta molecula a aparut de nicaieri, intr-o perioada in care specia noastra trecea prin schimbari dramatice: traia mai mult, mergea in doua picioare, folosea unelte si invata sa comunice", declara Martin Taylor, cel care a condus studiul.
Gena specifica oamenilor influenteaza doua zona ale creierului, controland luarea deciziilor si limbajul, prin urmare a avut un rol decisiv in dezvoltarea noastra ca oameni.
Potrivit oamenilor de stiinta, gena a devenit activa brusc, intr-un interval foarte scurt de timp.
Martin Taylor spune ca studiile in acest domeniu trebuie continuate, ca sa aflam mai multe informatii despre "ce anume ne face sa fim oameni".