Informatii neasteptate despre istoria omenirii.Descoperirea dintr-o pestera schimba teoriile actuale

Dată publicare: 30-09-2012 09:43
Dată actualizare: 01-11-2012 19:53


Neanderthal

O descoperire recenta facuta intr-o pestera din nordul Israelului ofera noi informatii despre viata stramosilor nostri. Cercetatorii sustin ca teoriile de pana acum nu mai sunt valabile.

Mai multe topoare si varfuri de sageti gasite in pestera din rezervatia Nahal Me’arot sugereaza ca Oamenii de Neanderthal si Homo Sapiens, specii care erau considerate pana acum rivale, au trait mult timp in buna vecinatate.

Arheologul Daniel Kaufman spune ca intre cele doua specii au existat si imperecheri, insa nu fortate, ci de bunavoie. Relatia lor a decurs pasnic timp de aproximativ 80.000 de ani.

Dovezile gasite in pestera atesta si faptul ca Oamenii de Neanderthal erau mult mai avansati decat se credea pana acum. Ei aveau un ritual funerar propriu si stiau sa fabrice unele specifice.

Studiile genetice au demonstrat ca aproximativ 4% dintre genele europenilor care traiesc astazi provin de la Neanderthalieni, specie care a disparut in urma cu 28.000 de ani.

Pestera de la Nahal Me’arot, care este inclusa in patrimoniul cultural mondial, a fost cercetata pentru prima data in anul 1928. In prezent atrage anual peste 40.000 de vizitatori.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO