"Stramosul omului" a fost reconstruit: creatura antica se catara in copaci ci calca stramb
Oamenii de stiinta americani au gasit noii indicii despre o creatura sud africana extincta ce cuprinde atat trasaturi umane cat si caracteristice tipice maimutelor.
Studiile au fost efectuate pe ramasite vechi de 2 milioane de ani, apartinand unor schelete diferite dintr-o specie necunoscuta. Acestea au fost dezgropate in 2008, langa Johannesburg, Africa de Sud, informeaza BBC.
Potrivit revistei Science, oamenii de stiinta au reusit sa construiasca un schelet complet folosind parti din oasele a doua schelete: un mascul tanar si o femela adult, ambele gasite intr-o pestera prabusita. Cercetatorii considera ca femela si tanarul adult ar putea fi mama si fiu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Analizele recente indica faptul ca aceasta specie, denumita "Australopithecus sediba", avea pelvis, maini si dinti pe jumatate umane, insa partea de jos a piciorului era de cimpanzeu. Cercetatorii au lansat teoria ca aceasta noua specie ar putea fi un stramos direct al Homo genus, din care se trag si oamenii (Homo sapiens).
"Australopithecus sediba" reprezinta o combinatie curioasa si unica de caracteristici umane. Analiza facuta asupra scheletelor arata faptul ca acesti hominizi "Australopithecus sediba" aveau un mers aparte. Calcaiul aduce cu cel al cimpanzeului, in timp ce genunchiul seamana mai mult cu cel uman la fel si soldurile si pelvisul, a declarat profesorul Jeremy DeSilva de la Universitatea din Boston.
Aceste caracteristici sugereaza ca in timpul mersului isi roteau genunchiul si soldul in interior, pasind destul de stramb. Cercetatorii considera ca modul acesta primitiv de mers ar putea fi un compromis intre mersul biped actual si cataratul in copaci pe care il practicau stramosii nostri.