Schimbarea bizară care se petrece pe Lună. Anunțul făcut de cercetătorii NASA

13-05-2019 21:45

Luna

Luna se micșorează și “tremură” în timpul acestui proces, potrivit noilor date NASA. În ultimul deceniu, oamenii de știință au stabilit că, în timp ce interiorul Lunii se răcește, scoarța sa se zbârcește ca coaja unei stafide.

Acum, o nouă analiză utilizând date din misiunile NASA sugerează că Luna ar putea să se micșoreze. În urma acestui fenomen, pe suprafața sa au loc seisme, ceea ce creează impresia că satelitul natural al Pământului “tremură”.

În urma acestui proces se formează stânci neobișnuite care pot fi văzute la suprafață.

Noua descoperire a fost posibilă prin crearea unui algoritm care a preluat datele înregistrate între anii 1960 și 1970, făcând lumină în cazul provenienței cutremurelor de pe suprafața lunii.

Datele seismice au fost preluate din instrumentele pe care astronauții le-au plasat pe suprafața satelitului în timpul misiunilor Apollo. Oamenii de știință speră să se întoarcă pe Lună și să afle mai multe despre ce se întâmplă cu ea.

Administrația Trump a ordonat NASA să se întoarcă cât mai curând posibil și speră ca în cinci ani, un nou echipaj să exploreze suprafața lunii.

"Pentru mine, aceste constatări subliniază faptul că trebuie să ne întoarcem la lună", a spus Nicholas Schmerr, asistent în cadrul Departamentului de Geologie al Universității Maryland.

"Am învățat multe de la misiunile Apollo, dar ele doar au atins suprafața. Cu o rețea mai largă de seismometre moderne, am putea face pași uriași în înțelegerea geologiei lunii. Acest lucru oferă niște informații foarte promițătoare pentru știință cu privire la o viitoare misiune pe Lună".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO