Schelet cu o lamă de cuţit în loc de mână, găsit în Italia. Cine ar putea fi defunctul

15-04-2018 10:48


schelet cu lama in loc de mana

Descoperire arheologică uluitoare în nordul Italiei, în apropiere de Verona.

Cercetătorii de la Universitatea Sapienza din Roma au găsit într-o necropolă longobardă din secolele VI-VIII scheletul unui bărbat cu mâna dreaptă tăiată şi înlocuită cu o lamă lungă de cuţit, care ţinea loc de proteză. Descoperirea lor a fost publicată în  Journal of Anthropological Sciences, uluitor fiind atât faptul că omul a supravieţuit amputării fără antibiotice, cât şi înlocuirea mâinii tăiate cu o armă.

Cercetătorii spun că bărbatul, care în momentul decesului avea între 40 şi 50 de ani ar fi putut să îşi piardă mâna fie din cauza unei răni, fie, mai puţin probabil, ca pedeapsă pentru o faptă. În locul ei i-a fost pusă o proteză primitivă formată dintr-o lamă şi o apărătoare.

Se presupune că ar fi vorba despre un războinic longobard - un popor barbar care a invadat peninsula Italică în anul 568 şi a dominat-o secole întregi, fiind cunoscut pentru carcaterul său războinic. Despre unul dintre regii longobarzilor se spune că ar fi băut din craniul unui conducător rival, transformat în cupă.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO