O planeta unica poate schimba tot ce stim despre viata extraterestra. "E desprinsa parca din filme"
Astronomii au anuntat descoperirea unei planete unice, care seamana izbitor de mult cu un corp ceresc descris in celebra serie de filme Star Wars.
Planeta a fost botezata Kepler-47c, pentru ca a fost observata cu ajutorul telescopului Kepler. Ea se afla la 5.000 de ani lumina distanta, in constelatia Lebedei.
Seamana mult cu planeta Tatooine, din Star Wars, pentru ca orbiteaza in jurul a doua stele binare, adica are doi sori.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Spre deosebire de aceasta, planeta descoperita nu poate gazdui viata, pentru ca este vorba de uriasa gazoasa.
Insa astronomii spun ca pe o alta planeta din acest sistem solar sau pe una din lunile acestei planete ar putea fi viata, daca s-ar afla la distanta ideala de cei doi sori.
Kepler-47c este putin mai mare ca Uranus si executa o orbita completa in 303 zile. In apropiere se afla planeta Kepler 47-b, care este mai mica, dar se afla foarte aproape de cei doi sori si prin urmare este prea fiebinte pentru ca viata sa poata exista aici.
Astronomnul Jerome Orosz, de la Universitatea din San Diego, cel care a condus cercetarea, spune ca jumatate dintre stelele din galaxia noastra sunt binare, adica doua stele care orbiteaza una in jurul celeilalte.
Prin urmare, telescopul Kepler va putea descoperi multe planete similare celei imaginate de George Lucas.
Din pacate, in prezent observarea unei planete mici, de dimensiunea Terrei, va fi foarte dificiala, avand in vedere distantele foarte mari pe care le cerceteaza acest telescop.