Savantii americani lanseaza o ipoteza uluitoare privind viata pe alte planete. "NASA se insala"
Un nou studiu contrazice afirmatiile NASA privind viata pe alte planete. Ipoteza unor oameni de stiinta ne va face sa privim cu totul altfel Pamantul si variatele forme de viata de aici.
Doi oameni de stiinta de la Universitatea Princeton sustin ca teoria lansata de NASA, care vorbea de miliarde de planete care ar putea sustine forme de viata este de fapt numai “o gandire optmista” (wishful thinking).
Savantii afirma ca este foarte posibil ca Terra sa fie o exceptie, “o aberatie”, unde viata s-a dezvoltat anormal de repede, in timp ce pe alte planete nu exista nici macar forme primitive de viata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“Fosilele foarte vechi care au fost descoperite pe Pamant au sugerat ca viata este ceva comun in Univers, din moment ce aici a aparut atat de curand dupa formarea planetei. Dar ce stim despre planeta noastra nu se poate aplica si pe alte planete”, sustin astrofizicienii Edwin Turner si David Spiegel.
“Aceste idei optimiste privind Universul plin de viata se bazeaza de fapt numai pe supozitii, pe nimic concret”, continua ei, citati de Daily Mail.
Pentru ca afirmatiile privind larga raspandire a formelor de viata in Univers sa fie corecte, ar trebui sa avem dovada clara a existentei acesteia pe mai multe planete, nu doar pe Terra.
Nici descoperirea recenta a unor planete indepartate, foarte similar cu Pamantul, botezate "super-Terre", nu inseamna ca acestea ascund forme de viata.
Imagini uluitoarede la granita atmosferei terestre. Uite cum se vede Tamisa din stratosfera – VIDEO
“Noi doar proiectam asupra lor cunostintele si asteptarile noastre”, explica Spiegel.