S-a inventat injecția contraceptivă pentru pisici
Dintre cele 600 de milioane de pisici domestice care se estimează că există în întreaga lume, doar 20% au stăpâni.
Sterilizarea chirurgicală este considerată în prezent principala metodă pentru menținerea sub control a populației feline, o măsură necesară în condițiile în care pisicile care umblă libere pot face ravagii în rândul păsărilor și animalelor sălbatice de mici dimensiuni, dar și în contextul în care pisicile care ajung în adăposturi sunt eutanasiate în număr mare, ceea ce ridică întrebări de natură etică.
Însă această procedură de sterilizare, castrarea, cum o mai cunoaștem, necesită medici veterinari cu experiență, instrumente și medicamente speciale, îngrijire postoperatorie, așadar, este mai greu de aplicat cu succes când sunt vizate sute de milioane de pisici.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Un grup de cercetători americani crede că a găsit însă o metodă mai eficientă: injecții contraceptive pe termen lung pentru feline, notează CNN.
Totul a început cu o descoperire făcută de David Pépin, profesor asociat la Harvard Medical School, și colegii săi în timp ce studiau un hormon prezent în foliculii ovarieni.
Atunci când au injectat un șoarece femelă cu gena care produce acest hormon, ei au observat că activitatea ovariană s-a oprit și animalul a devenit complet infertil.
Citește mai multe pe spotmedia.ro.