A fost deschisă prima cafenea cu iepuri. Organizațiile pentru protecția animalelor fac acuzații grave
Am auzit cu toții de cafenelele cu pisici, unde clienții împart locurile cu felinele, dar ce spuneți despre un local cu iepuri?
Conceptul a fost lansat în Statele Unite de un antreprenor și se bucură de succes printre clienți.
Este însă contestat de organizațiile pentru protecția animalelor, care acuză că urecheații ar fi exploatați.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cafeneaua cu iepurași s-a deschis în urmă cu doar o lună, pe un bulevard din Los Angeles. Un tânăr de 23 de ani este cel care a venit cu acest concept.
Kevin Grushkovski, fondator The Bunny Cafe: "(Clienții) pot să cumpere ceva, să bea cafea sau ceai și pot să mângâie iepurașii. Scopul proiectului e să educe oamenii în legătură cu adoptarea de iepurași și să găsească noi familii pentru ei".
Tânărul antreprenor spune că a avut deja mii de clienți, dornici să vadă iepurașii pe care i-a adus aici de la adăposturile din regiune. 10 dintre ei au fost deja adoptați. Inițiativa lui nu este văzută însă cu ochi buni de unele organizații pentru protecția animalelor, care îl acuză că vrea doar să câștige bani de pe urma urecheaților.
Lejla Hadzimuratovic, reprezentantă Bunny World Foundation: "Furie e, cred, primul cuvânt care-mi vine în minte. Nu contează câtă spoială e aruncată, e tot o cameră de tortură pentru niște animale care sunt, pur și simplu, înghețate de spaimă".
Drept dovadă, reprezentanta unei alte organizații pentru protecția iepurilor prezintă un filmuleț în care apare un urecheat ghemuit de frică.
Michelle Kelly, reprezentantă Rabbit Foundation Los Angeles: "Nici nu e vorba despre el aici. E vorba despre iepuri. Trebuie să găsească altă cale de a face bani, fără să-i exploateze pe iepuri".
Jasmine Viel, jurnalist CBS News: "Poliția Animalelor din Los Angeles spune că a dat o autorizație pentru un pet shop în acest loc și că monitorizează cafeneaua și au investigat aceste acuzații. Ultima inspecție a fost în urmă cu o săptămână".
Kevin Grushkovski, fondator The Bunny Cafe: "Am auzit multe acuzații și ce pot să spun, să vină să vadă cât de fericiți sunt iepurii".
De partea cealaltă, patronul cafenelei spune că el este cel atacat de organizațiile pentru protecția animalelor.
Reporter: "A fost vreun iepure rănit sau ucis?".
Kevin Grushkovski, fondator The Bunny Cafe: "Niciunul dintre ei nu a fost rănit și niciunul dintre ei nu a murit".
În ciuda problemelor cu care se confruntă, tânărul vrea să își extindă proiectul. Pentru o oră de stat printre iepuri, cei care calcă pragul cafenelei sale trebuie să plătească 25 de dolari.