Planurile sefului Agentiei Spatiale Europene pentru colonizarea Lunii. In cat timp ar putea fi gata "Satul lunar"
Directorul general al Agentiei Spatiale Europene are planuri indraznete. Vrea ca tari din toata lumea sa colaboreze pentru crearea unei colonii pe Luna.
Materialele de constructie nu vor fi transportate pana la satelitul natural al Pamantului. In schimb, roboti dotati cu sisteme de imprimare tridimensionala vor folosi materii prime gasite pe Luna, pentru a crea structuri in care ar putea locui oamenii.
Asa s-ar putea descrie o prima colonie umana pe Luna, in imaginatia directorului general al Agentiei Spatiale Europene. Va fi un loc unde specialisti din diferite tari vor trai si vor munci laolalta.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Johann Dietrich Woerner, seful Agentiei Spatiale Europene: "Pentru crearea "Satului lunar", cum l-am numit noi, va trebui sa punem laolalta capacitatile mai multor state ce dispun de program spatial. In ceea ce priveste activitatile desfasurate acolo, putem vorbi de cercetare, dar si de afaceri, chiar turism sau minerit."
O colonie pe suprafata satelitului natural al Pamantului este urmatorul pas logic, la aproape 47 de ani din momentul in care primul om a pus piciorul pe Luna, spune oficialul european.
Johann Dietrich Woerner, seful Agentiei Spatiale Europene: "Misiuni umane pe luna sunt intr-un stadiu avansat de planificare in diverse state."
Una dintre ideile de baza este folosirea resurselor naturale de pe Luna pentru ridicarea si intretinerea coloniei. Roboti special conceputi ar putea folosit gheata, metalele si mineralele gasite pentru a crea structuri cu ajutorul unei imprimante 3D. Intr-o prima faza insa, un robot ar urma sa aterizeze pe Luna si sa instalaze o structura gonflabila in forma de dom. Apoi, va incepe ridicarea unei constructii mai rezistente, care sa protejeze domul, dar si pe oamenii aflati inauntru.
Johann Dietrich Woerner, seful Agentiei Spatiale Europene: "Ideea este ca fiecare "jucator" la nivel mondial sa isi analizeze propriile capacitati si propriile interese si, in functie de acestea, sa aduca o contributie la acest proiect."
Proiectul nu ignora nici potentialele pericole, precum radiatiile solare si cele cosmice, micro-meteoritii sau temperaturile extreme. Vor mai trece totusi cel putin doua decenii pana cand tehnolgia necesara va fi disponibila. Pana una alta, Agentia Spatiala Europeana isi sporeste colaborarea cu cea rusa. In prezent, are loc un schimb de idei cu privire la o potentiala misiune comuna pe Luna.
Sursa: Pro TV
Etichete: Luna, colonizare, agenția spațială europeană,
Dată publicare:
28-03-2016 08:24