Oamenii de stiinta ar fi rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor. Ce au descoperit meteorologii pe filmarile NASA

Ultima actualizare: 25-10-2016 00:57
Triunghiul Bermudelor

Timp de decenii Triunghiul Bermudelor a reprezentat in egala masura atat un mister, cat si un pericol pentru ambarcatiunile si aeronavele care au tranzitat zona aflata in Oceanul Atlantic. Meteorologii au gasit o posibila explicatie.

Oamenii de stiinta care au stat de vorba cu jurnalistii de la Science Channel sunt de parere ca explicatia pentru acest fenomen zace in modul neobisnuit de formare a norilor in acea zona. Observatia a fost facuta dupa ce acestia au analizat imaginile capturate de satelitii NASA, relateaza Metro.

In patura de nori se pot observa mai multe zone senine, majoritatea de forma hexagonala si care pot avea o lungime ce variaza intre 32 si 90 de kilometri. Se crede ca aceste formatiuni sunt asociate cu rafale de vant suficient de puternice pentru a rasturna un vapor.

"Aceste hexagoane sunt in esenta bombe de aer. Sunt formate de microrafale de vant pe directie verticala, care lovesc suprafata oceanului si formeaza valuri de dimensiuni foarte mari, mai ales cand aceastea ajung sa se ciocneasca." a declarat meteorologul Randy Cerveny.

Jurnalistii de la Metro glumesc spunand ca le placea mai mult teoria cu extraterestrii, deoarece era mai captivanta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO