Oamenii de știință au rezolvat misterul ”dinozaurului Frankestein”
Oamenii de știință au rezolvat misterul unei creaturi care fusese denumită ”dinozaurul Frankestein”, deoarece părea să conțină părți din specii diferite.
Potrivit BBC News, un nou studiu arată că, de fapt, acesta este legătura lipsă dintre dinozaurii ierbivori, precum Stegosaurus, și cei carnivori, precum T-Rex.
Această descoprire oferă noi date despre evoluția unui grup de dinozauri cunoscuți sub numele de ornithischians. Studiu a fost publicat în jurnalul Royal Society Biology Letters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Matthew Baron, doctor la Universitatea Cambridge, a declarat pentru BBC News că acest aspect arată că dinozaurul Frankestein a fost unul dintre primii ”ornithischians”, un grup în care se află nume feroce precum Triceratops și Stegosaurus.
”Habar nu avem cum a început corpul ornithischian să se dezvolte, pentru că arată extrem de diferit față de ceilalți dinozauri. Au atât de multe lucruri neobișnuite”, a spus omul de știință.
Dinozaurul Frankestein mai este numit și Chillesaurus și a fost descoperit în urmă cu 2 ani. Are picioarele unui animal precum Brontosaurus, șoldurile de la Stegosaurus, iar brațele și corpul de la Tyrannosaurus rex.
Oamenii de știință nu au știut pur și simplu în ce categorie de dinozauri sa-l încadreze.