Fosila unei specii de dinozaur necunoscuta pana acum, la un pas de a fi dinamitata in China, dupa 72 de milioane de ani
O specie de dinozaur necunoscuta pana in prezent a fost identificata recent dupa analizarea unei fosile descoperita, in stare surprinzator de buna, in China.
Ramasitele au fost gasite de o echipa de muncitori si au fost la un pas de a fi aruncate in aer cu dinamita, in timpul lucrarilor, informeaza BBC.
Muddy dragon? New dinosaur with beak and feathers unearthed in SE China pic.twitter.com/1hsu0eh7V7
— CCTVNEWS (@cctvnews) November 11, 2016
Dinozaurul a fost denumit Tongtianlong limosus, ceea ce inseamna ''dragon noroios pe drumul spre Rai''.
Ramasitele lasa sa se observe un dinozaur asemanator cu o pasare care isi intindea capul cu cioc si aripile acoperite cu pene la momentul in care a fost acoperit cu noroi, in urma cu 72 de milioane de ani.
Construction workers in China have discovered the fossilized remains of a new species of winged dinosaur https://t.co/vz3uDm9q1u pic.twitter.com/abEA3zlrAn
— CNN (@CNN) November 11, 2016
''A fost gasit pe un santier, de catre muncitori, cand dinamitau, asa ca au fost pe cale sa-l arunce in aer'', a declarat dr. Stephen Brusatte, paleontolog la Universitatea din Edinburgh. ''Am fost cat pe ce sa nu aflam despre acest dinozaur'', a completat acesta.
Paleontologul a marturisit ca au fost ''cateva mici bucati din fosila care au fost cu adevarat aruncate in aer, dar tinand cont de circumstantele descoperirii, fosila este remarcabil de completa''.
Ramasitele dinozaurului indica faptul ca acesta avea ''marimea unei oi'', dupa cum a mai spus Brusatte care a adaugat ca acesta facea parte dintre ''dinozaurii numiti oviraptorozauri''.
''A fost, de fapt, ultimul grup de dinozauri care au inflorit inainte ca asteroidul sa loveasca'', a mai spus specialistul care a adaugat ca fosila este speciala pentru ca dinozaurul Tongtianlong este un stramos as pasarilor de astazi.
Fosilele au fost descoperite in zona formatiunii Nanxiong din provincia Jiangxi, situata in sudul Chinei.
Informatiile legate de aceasta descoperire au fost publicate in jurnalul ''Nature Scientific Reports
Sursa: Agerpres
Etichete: ramasite, China, muncitori, fosila, dinozaur, dinamita,
Dată publicare:
11-11-2016 10:43