Misterul unui animal găsit îngheţat. Ar putea fi unul dintre primii câini domesticiţi
Cercetătorii ruşi şi danezi afirmă că au făcut o descoperire extraordinară în solul îngheţat al tundrei siberiene.
Cadavrul a ceea ce pare un câine - sau un lup - de acum peste 14.000 de ani, aproape perfect conservat în solul îngheţat al Siberiei, a fost examinat recent de oamenii de ştiinţă ruşi şi danezi, care spun că ar descifra ARN-ul animalului. Acidul ribonucleic (ARN) nu se conservă la fel de bine ca ADN-ul, dar este extrem de important pentru a determina ce gene ale animalului erau exprimate şi funcţionale şi ce gene erau reprimate.
Resturile creaturii din Pleistocen au fost găsite în 2015 în Tumat, în regiunea Yakuţia din Rusia, dar până acum nu au fost studiate de oamenii de ştiinţă-.
Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga speră să determine, prin analiza ARN, dacă animalul era un lup sau unul dintre primii câini domesticiţi vreodată de oameni. Potrivit Siberian Times, ei afirmă că genele creaturii sunt similare atât cu cele ale lupilor, cât şi cu cele ale câinilor din ziua de azi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Siberian Times
Etichete: caine, ADN, siberia, lup, animal, arn, gene, genetică,
Dată publicare:
25-08-2019 09:02