Bărbatul cu cel mai vechi ADN din America de Nord. Se trage dintr-un personaj mitologic


Ultimul update: Vineri 10 Mai 2019 13:30
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2019 13:23
Categorie: Stiri Stiinta
Bărbatul cu cel mai vechi ADN din America de Nord

Un indian american din statul Montana are ceea ce s-ar putea numi "cel mai longeviv ADN" din America de Nord , potrivit presei locale

Dupǎ ce și-a făcut un test ADN, Darrell sau cum este poreclit “Dusty” Crawford , a descoperit faptul cǎ strǎmoșii lui au fost ȋn America ȋncǎ de acum peste 17 mii de ani, scrie ziarul “ The Great Falls Tribute” din Montana citat de LiveScience.

Institutul de Cercetare Celularǎ (CRI) a urmǎrit originile lui Crawford cu 55 de generaţii ȋn urmǎ, probabilitatea fiind de 99%, un rezultat cu totul și cu totul surprinzǎtor avậnd ȋn vedere faptul cǎ arborele genealogic al unei familii poate extrem de complicat.

Testul a dezvǎluit și originile strǎmoșilor lui Crawford: aceştia vin din insulele Pacificului. Apoi, ei au traversat oceanul spre coasta Americii de Sud și în cele din urmă au trecut în cea de Nord.

De asemenea, Institutul a studiat ADN-ul mitocondrial al lui Crawford, materialul genetic ce este transmis din partea mamei. Analiza a demostrat faptul cǎ bǎrbatul are un ADN mitocondrial cu haplotip B2.

Acesta este foarte întâlnit printre indienii din America de Nord. Aceste grupuri îşi revendică originea de la patru strǎmoși mitici de sex feminin: Ina, Chei, Ai si Sachi . Bǎrbatul ar fi un descendent al Inei.

“ Ȋn zilele noastre, aceastǎ linie genealogică este gǎsitǎ doar la indienii americani , mai ales pe coasta de est Americii de Nord”, afirmă cercetătorii de la CRI.

Ȋn concluzie, genele lui Darrell Crawford se potrivesc ȋn proporţie de 83% cu ADN-ul indienilor americani. Restul de 17 % indică diversitatea originilor sale : 10% european , aproximativ 6 % asiatic și 1% african.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Live Science

VIDEO PROTVPLUS.RO