Misterul furnicilor care au supravieţuit fără hrană într-un buncăr nuclear din 1992 şi până azi

Ultima actualizare: 05-11-2019 23:21
furnica de foc

Sute de mii de furnici lucrătoare care au căzut într-un buncăr nuclear din vestul Poloniei și s-a pierdut de colonie, au supraviețuit ani întregi, după ce au mâncat corpurile celor moarte.

Când cercetătorii au vizitat buncărul în 2016, ei au observat că există o comunitate de aproape un milion de furnici. De-a lungul timpului, mai multe dintre acestea au căzut în buncăr, rămânând blocate, scrie Live Science.

Cum nu era nimic cu ce ar fi putut să se hrănească, cercetătorii au lansat ipoteza potrivit căreia ele au supraviețuit mâncând corpurile celor moarte.

Recent, oamenii de știință s-au întors în buncăr, pentru a-și continua investigația și a găsi dovezi care să demonstreze ipoteza.

Pentru studiu, ei au colectat mai mult de 150 de furnici moarte. Corpurile lor au prezentat semne de canibalism.

În urma studiului, cercetătorii s-au decis să pună o scândură de lemn, lipită de tavan și de baza buncărului, pentru ca furnicile care cad, să poată ieși din buncăr.

Buncărul, odată parte dintr-o bază nucleară, este situată aproape de granița cu Germania și a fost folosit pentru armata sovietică pentru a depozita arme nucleare din 1960, până în 1992.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO