Meduzele ar putea fi stramosul tuturor animalelor. Codul lor genetic are similaritati cu animalele
Pentru mult timp s-a crezut ca oamenii se trag din buretii de mare, insa noi studii genetice sugereaza ca dezvoltarea vietii inteligente a plecat de la creaturi asemanatoare meduzelor.
In timp ce incercau sa desluseasca codul genetic integral al unei specii de meduze, cercetatorii au descoperit ca se inrudeste cu toate speciile animale din lume.
Pentru studiu, cercetatorii de la Univeristatea din Miami au folosit o specie de meduza, numita Mnemiopsis leidyi, care traieste in Atlantic, informeaza Daily Mail.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dupa secventierea ADN-ului acestei vietuitoare, ei au descoperit ca meduza imparte portiuni de ADN cu alte animale, ceea ce sugereaza ca aceasta specie ar fi putut fi punctul de plecare pentru alte specii mai avansate.
Noua descoperire ar putea modifica teoria ca animalele si-au dezvoltat singure sistemul muscular si cel nervos. Daca menduzele sunt stramosii nostri, iar ele au sisteme musculare si nervoase, inseamna ca alte specii si-au pierdut musculatura sau sistemul nervos, ulterior.
Aceste informatii ne ofera oportunitatea de a determina ordinea evenimentelor care au dus la incredibila diversitate din regnul animal., a declarat dr. Andy Baxevanis, cercetator in cadrul National Human Genome Research Institute, din Maryland.
Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php
Sursa: Daily Mail
Etichete: meduza, burete, evolutie, atlantic, cercetare, genom,
Dată publicare:
14-12-2013 15:58