Două obiecte preistorice gigantice, din Epoca de Gheață, au fost descoperite în Anglia. Arheologii nu au o explicație
Două topoare preistorice gigantice, dintre care unul are o lungime de aproximativ 30 de centimetri, au fost descoperite în sedimentele profunde din epoca glaciară din sudul Angliei.
Uneltele vechi de 300.000 de ani, plăci de silex cioplit pe ambele părți pentru a crea muchii zimțate, au fost găsite printre cele peste 800 de artefacte îngropate pe un versant de deasupra văii Medway din Kent.
"Descriem aceste unelte ca fiind "gigantice" atunci când au o lungime de peste 22 cm - și avem două în acest interval de dimensiuni", a declarat arheologul principal Letty Ingrey de la Institutul de Arheologie UCL, într-un comunicat de presă, într-un comunicat citat de Business Insider.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cel mai mare dintre cele două topoare de mână, care are o lungime de aproximativ 25 de centimetri, este "unul dintre cele mai lungi găsite vreodată în Marea Britanie", a declarat Ingrey, care a participat la săpături.
Arheologii cred că aceste tipuri de unelte erau folosite de obicei pentru a măcelări sau jupui animale.
Dar aceste topoare de mână deosebite "sunt atât de mari încât este greu de imaginat cum ar fi putut fi ținute și folosite cu ușurință", a spus Ingrey.
"Poate că îndeplineau o funcție mai puțin practică sau mai mult simbolică decât alte unelte, o demonstrație clară de forță și îndemânare", a spus ea.
La acea vreme, situl din Medway Valley ar fi fost un teren de vânătoare de primă mână, frecventat de căprioare, cai, precum și de elefanții și leii cu coada dreaptă, acum dispăruți, care trăiau în zonă, conform comunicatului de presă.
Oamenii timpurii ar fi împărțit peisajul cu neanderthalienii, ale căror popoare și culturi abia începeau să apară în zonă, potrivit comunicatului de presă.
"În momentul de față, nu suntem siguri de ce se făceau unelte atât de mari sau ce specie de oameni timpurii le făceau", a declarat Ingrey.
"Acest sit oferă o șansă de a răspunde la aceste întrebări interesante", a adăugat ea.
Sursa: Business Insider
Etichete: descoperire, arheologi, preistorie,
Dată publicare:
06-07-2023 20:50