Mutații genetice care provoacă o foame de nepotolit. Ce au descoperit medicii în cazul a doi copii
Doi copii care care trăiesc în permanență cu o foame intensă, fapt ce îi determină să mănânce în exces, s-a dovedit că suferă de mutații genetice rare, nemaivăzute până acum.
Acestea interferează cu leptina, un hormon cheie ce ajută organismul să „știe” atunci când este sătul, au descoperit oamenii de știință, conform Spot Media.
Celulele albe de grăsime produc leptină, iar apoi proteina se conectează la trunchiul cerebral și la regiuni ale creierului care ajută la controlul apetitului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În timp ce „hormonul foamei”, grelina, fluctuează în mod constant, crescând în timpul posturilor și scăzând după masă, nivelurile de leptină rămân relativ constante și sunt legate de cantitatea totală de grăsime albă din organism, scrie LiveScience.
Astfel, leptina îi „spune” organismului câtă energie are stocată în grăsime și îl trece pe „modul de foame” atunci când aceste stocuri scad prea mult.
Mai multe detalii, pe Spot Media.