Din ce sunt facuti de fapt cartofii prajiti de la McDonald's? Un prezentator TV a avut acces in fabrica gigantului
Un prezentator TV din America a vrut sa inteleaga ce substante introducem in corp atunci cand mancam cartofi prajiti de la fast-food.
Desi McDonald's a dezvaluit intr-un final ce contin, dar si cum sunt pregatiti cartofii prajiti din meniul propriu, nu toti consumatorii au fost convinsi de explicatiile companiei, relateazaThe Mirror. Astfel, co-prezentatorul show-ului american Mythbusters, Grant Imahara, a mers direct la sursa pentru a vedea procesul din spatele cartofilor prajiti.
McDonald's a acceptat sa arate publicului procesul de preparare al cartofilor prajiti, pentru a dovedi ca acestia contin doar ingrediente naturale si ca nu sufera foarte multe modificari pe parcursul prepararii.
Intr-un video care ilustreaza tot procesul se explica cum, la inceput, cartofii sunt curatati, apoi taiati in forma clasica. Apoi sunt introdusi in dextroza (zahar natural) pentru a le mentine culoarea aurie, dupa ce in prealabil au fost tratati cu pirofosfat, un acid care previne schimbarea chipsurilor in gri in drum spre depozite. Ulterior, cartofii sunt partial prajiti si congelati, inainte sa fie livrati catre restaurante.
In cea mai recenta campanie de promovare, McDonald's a invitat publicul sa puna orice intrebare legata de procesul de preparare a mancarurilor din meniul sau.