S-a lăsat să moară "în numele ştiinţei" după ce a fost muşcat de un şarpe
Un om de știință, care a fost mușcat de un șarpe veninos, a refuzat să primească ajutor medical, preferând să scrie simptomele într-un jurnal până când a murit.
Karl P. Schmidt a fost mușcat de o reptilă și a experimenta pe propria-i piele un proiect științific. Experimentul a avut loc pe data de 25 septembrie 1957, în Chicago.
În timpul unei discuții cu colegul său de laborator, cercetătorul a fost mușcat de degetul mare de unul dintre șerpii pe care îi studia.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Ceea ce nu știa cercetătorul este că veninul provenea de la un șarpe Boomslang mortal. Schmidt nu a considerat întâmplarea ca fiind una gravă și a ignorat avertizările colegului său. În plus, acesta și-a notat fiecare simptom într-un jurnal.
În acel jurnal cercetătorul a notat fiecare simptomă pe care a simțit-o: grețuri, vărsături, toate înainte de-a se sufoca. Cercetătorul a murit în urma unui unei hemoragii interne.
Cei de la Science Friday au reconstituit, prin intermediul unui video, fragmentele din jurnalul cercetătorului, imediat după ce a fost infectat cu venin.
A doua zi după ce a luat micul dejun, cercetătorul a început să se simtă din ce în ce mai rău. În acel moment, colegul său a cerut ajutorul unui medic, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el, întrucât acesta era „incapabil să vorbească sau să răspundă”. Încercările medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice.
În urma autopsiei, medicii au descoperit că a fost ucis „din cauza veninului cauzat de o mușcătură de șarpe.”
Sursa: Indy100.com
Etichete: sarpe, cercetatori, stiinta, cercetare,
Dată publicare:
23-09-2017 12:21