Cum arată coronavirusul care produce COVID-19. Imagini în premieră, de la cercetători

Ultima actualizare: 16-04-2020 09:45
Cum arată coronavirusul care produce COVID-19. Imagini în premieră de la cercetători - 11
Agerpres

Cum arată, de fapt, coronavirusul care a produs pandemia fără precedent? Oamenii de ştiinţă din SUA şi Italia vin, în premieră, cu răspunsul.

Cercetătorii din Statele Unite şi din Italia au dat publicităţii imagini realizate cu ajutorul microscopului electronic în care este surprins atât coronavirusul SARS-COV-2 ce produce boala COVID-19, cât şi celulele infectate şi răspunsul sistemului imunitar. 

Vezi imaginile în galeria foto de la finalul articolului

Fotografiile au fost difuzate de cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano şi de cei americani, prin intermediul National Institutes of Health. Trebuie precizat că majoritatea imaginilor au fost colorizate.

 

Cum acţionează coronavirusul

 

Potrivit cercetătorilor, virusul SARS CoV-2 are în exterior o "coroană de țepi", de la care îi vine şi numele. Aceştia se prind de o enzimă umană numită ACE2 iar compatibilitatea dintre țepișorii virusului și enzima umană este extrem de mare. Odată ce interacționează, coronavirusul ajunge în celulele pulmonare, unde începe să se multiplice. 

Coronavirusul reușește să se înmulţească intens în celulele pulmonare, fără să fie simțit de un sistem imunitar dezechilibrat - aşa cum se întâmplă în cazul celor aflaţi în categorile de risc: fumătorii, hipertensivii, diabeticii, persoanele în vârstă dar şi cele care suferă de obezitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO