Femeie diagnosticată cu Covid-19, deși nu a mai ieșit din casă de 3 săptămâni. De unde ar fi luat virusul

Ultima actualizare: 14-04-2020 00:05
Rachel Brummert
Rachel Brummert

O femeie din statul american Carolina de Nord spune că a fost infectată cu coronavirus, deși nu a mai ieșit din casă de trei săptămâni, potrivit New York Post.

Rachel Brummert, care suferă de o boală autoimună, a fost diagnosticată joi cu Covid-19. Din cauza problemelor de sănătate, femeia nu a mai ieșit din casă de trei săptămâni și s-a izolat inclusiv de soțul ei, care locuiește într-o cameră separată.

„Nu am fost niciodată atât de bolnavă și nu mi-a fost niciodată atât de frică. Sunt îngrozită”, a declarat ea.

Femeia suspectează că a luat virusul de la o femeie care i-a livrat cumpărăturile acasă. Deși i-a lăsat pachetul în fața ușii și nu a intrat în contact cu ea, Rachel crede că a fost infectată după ce a atins plasa de cumpărături fără mănuși.

„Credeam că am făcut totul corect. Abia am avut vreun contact. Nici nu am atins-o”, a spus Rachel.

Femeia a dezvoltat multe dintre simptomele Covid-19 - febră, tuse, pierderea mirosului, oboseală, dureri de cap și dificultate la respirație.

În afară de femeia care i-a livrat cumpărăturile, Rachel a mai avut contact doar cu o farmacistă, în urmă cu trei săptămâni, atunci când a ieșit ultima dată din casă.

Ministerul Sănătății: Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe plastic și inox
 

Ministerul Sănătăţii a transmis că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a transmis Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

”De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul.

Infomaţiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!