Cristal de 830 de milioane de ani, conținând microorganisme antice, va fi deschis. Care e riscul unei pandemii apocaliptice

Ultima actualizare: 28-05-2022 10:47
Formațiunea Browne din Australia
Great Salt Lake Institute/Youtube

Geologii sunt pe cale de a deschide un cristal de sare vechi de 830 de milioane de ani, despre care cred că ar conține microorganisme antice vii.

Cercetătorii de la Societatea Geoligică a Americii au anunțat descoperirea rămășițelor minuscule de viață procariotă și algă în interiorul unui cristal antic de mineral de tip halit pe 11 mai, conform Daily Mail.

Aceste organisme au fost găsite în interiorul bulelor microscopice de lichid din cristal, cunoscute sub numele de incluziuni fluide, care ar putea servi drept microhabitate pentru ca micile colonii să prospere.

Oamenii de știință din SUA insistă că vor avea grijă

 

Acum, oamenii de știință din SUA vor să deschidă cristalul, pentru a descoperi dacă microorganismele de acum sute de milioane de ani sunt încă în viață și insistă că vor avea grijă.

„Există multă muncă detaliată care s-a petrecut timp de ani de zile pentru a încerca să ne dăm seama cum putem face asta în cel mai sigur mod posibil,” a spus autoarea studiului, Kathy Benison, care este geolog la Universitatea West Virginia, potrivit NPR.

Descoperirea extraordinară a fost raportată inițial în jurnalul științific Geology. Oamenii de știință au analizat incluziunile fluide dintr-o bucată de halit din Formațiunea Browne din centrul Australiei, veche de 830 de milioane de ani și au demonstrat că microorganismele pot rămâne bine conservate în halit timp de sute de milioane de ani.

Decoperirea are implicații pentru viața extraterestră, conform cercetătorilor americani

Astfel, aceștia au concluzionat că descoperirea are implicații pentru căutarea vieții extraterestre, deoarece este posibil ca alte biosemnături similare să fie detectate în sedimente chimice de pe Marte, unde depozite mari de sare au fost identificate ca dovadă a existenței unor rezervoare antice de apă.

Discutând planurile cercetătorilor americani de a deschide cristalul, Bonnie Baxter, biolog la Colegiul Westminster din Salt Lake City, care nu a fost implicată în studiu, a spus că riscul creării unei pandemii apocaliptice este relativ mic.

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Cercetătorii militari chinezi se tem de sateliții lui Elon Musk. Spun că este nevoie de soluții pentru distrugerea lor

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO