Cea mai vestita teza de doctorat din Romania poate fi cumparata pe Internet. Autorul e in continuare necunoscut

Ultima actualizare: 18-05-2015 07:06
teza de doctorat a Elenei Ceausescu pe Amazon

A fost subiectul a nenumarate glume iar multi cred chiar ca nu exista. Si totusi, cea mai celebra teza de doctorat din istoria recenta a tarii noastre poate fi cumparata pe “Amazon”

Este vorba despre lucrarea Elenei Ceausescu, care i-a atras, in gluma, si porecla “Savanta”. Intitulata “Polimerizarea stereospecifica a isoprenului” lucrarea, in editia sa in limba engleza, costa 54 de dolari.

Teza a fost sustinuta in 1967, cand Elena Ceausescu era deja director al Institutului de Cercetare Chimica, dar traducerea in engleza care poate fi cumparata online a aparut in 1982. Lucrarea a starnit controverse din cauza ca Elena Ceausescu era considerata aproape analfabeta, in vreme ce aceasta teza este in mod clar opera unui specialist in chimie. De altfel, sustinerea doctoratului s-a facut cu usile inchise.

Lucrarea are insa valoare stiintifica, dovada faptul ca procedeul descris in ea – prin care se obtine un cauciuc sintetic ieftin – a fost utilizat in industrie, la combinatele de la Onesti si Brazi. Cat despre adevaratii autori ai tezei de doctorat, in cazul in care nu a fost scrisa de Elena Ceausescu, acestia sunt necunoscuti si azi, desi se vorbeste despre diversi specialisti in chimie de la Institutul condus de sotia dictatorului.

Cea mai vestita teza de doctorat din Romania poate fi cumparata pe Internet ---> http://goo.gl/hNnwPr

Posted by StirileProTV on Friday, May 15, 2015
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO