Ce au descoperit arheologii din Peru pe un teren arid din nordul ţării, care pare să fi găzduit un templu
Arheologii din Peru au descoperit rămăşiţe umane, cu o vechime estimată la peste 3.000 de ani, pe un teren arid din nordul ţării, care pare să fi găzduit un templu ceremonial închinat zeilor unei străvechi culturi locale, informează Reuters.
Rămăşiţele a patru persoane au fost găsite adăpostite între nişte ziduri din noroi şi piatră, lângă o vale din provincia de coastă Viru, în regiunea La Libertad, care a găzduit mai multe culturi străvechi majore de-a lungul mileniilor.
Feren Castillo, arheolog de la Universitatea Naţională din Trujillo, care conduce un proiect de cercetare în zonă, a declarat că rămăşiţele şi zidurile au o vechime de 3.100 - 3.800 de ani.
"Acest lucru ne permite să avem o idee clară despre evoluţia culturală în această zonă," a precizat Castillo, adăugând că descoperirea acestor rămăşiţe umane într-un spaţiu atât de mic înseamnă că multe altele ar putea fi îngropate acolo.
"De asemenea, arată importanţa spaţiului. Oamenii au dorit de mult timp să fie îngropaţi în temple pentru că acestea erau spaţii foarte sacre pentru ei," a adăugat Castillo.
Peru, bogat în situri arheologice din perioade istorice diferite, a fost acum mai bine de 500 de ani centrul imperiului Inca, care domina un teritoriu vast în partea sudică a continentului până la sosirea conchistadorilor spanioli.
Cercetătorii din La Libertad au anunţat luna trecută descoperirea scheletelor a 11 membri înstăriţi ai civilizaţiei preincaşe Chimu, datând de acum 800 de ani. Acestea au fost descoperite lângă Chan Chan, cea mai mare citadelă din cărămizi de noroi din Americi, construită de civilizaţia Chimu, care a dominat părţi din coasta nordică a actualului stat Peru.