Au fost descoperite cele mai vechi amprente umane, din afara Africii
Urmele unor pasi umani au fost descoperite pe coasta Norfolk, in Marea Britanie. Acestea au intre 800.000 si un milion de ani si sunt cele mai vechi relicve gasite in afara Africii.
Muzeul Britanic a publicat vineri o poza a amprentelor, despre care se estimeaza ca ar avea mai mult de 800.000 de ani. Arheologii sustin ca descoperirea este “deosebit de importanta”.
Amprentele reprezinta cea mai veche dovada a existentei oamenilor in Europa de Nord. O echipa de la British Museum, Muzeul de istorie naturala din Londra si colegiul Queen Mary, de la Universitatea din Londra, a descoperit urmele a pana la patru persoane, intr-un estuar, pe coasta estica a Marii Britanii.
Nick Ashton, arheolog la British Museum, spune ca descoperirea reprezinta “o legatura tangibila cu cele mai vechi
Amprentele arunca putina lumina aspra stramasilor nostri. Apartin unui grup format din cel putin doi copii si un adult. Ar putea fi vorba de o familie plecata la vanatoare pe malurile a ceea ce oamenii de stiinta cred ca ar fi vechiul Tamisa, ce traversa pasuni pline cu bizoni, mamuti, hipopotami si rinoceri.
Cercetatorii sustin ca urmele ar putea apartine unor Homo-antecessor, sau “primii oameni”, ale caror ramasite fosilizate au fost gasite in Spania. Aceasta specie a disparut in urma cu 800.000 de ani.
Sursa: Pro TV
Etichete: descoperire, civilizatie, amprente, british museum,
Dată publicare:
08-02-2014 15:56