Descoperirea care va revolutiona medicina. Celulele stem vor fi create in doar jumatate de ora

Ultima actualizare: 02-03-2014 07:01
testare celule stem

O tehnica pe baza de acid ar putea duce la o noua era in medicina regenerativa, noteaza The Guardian. Cu ajutorul ei, celulele stem ar putea fi create in numai 30 de minute.

Oamenii de stiinta din Japonia au descoperit o metoda revolutionara si usoara prin care pot dezvolta celule stem in orice tesut din corp.

Cercetatorii si-au pus mari sperante in aceasta tehnica si, daca experimentele se dovedesc de succes si in cazul tesutului uman, asta ar putea duce la proceduri ieftine si mai simple.

In viitorul apropiat, celulele stem direct compatibile cu pacientii ar putea fi produse mult mai usor, iar organele afectate se vor regenera mai repede.

Intr-o serie de experimente, autorii studiului au demonstrat cu celulele recoltate de la animale pot fi transformate in unele superioare, mai puternice, prin simpla introducere intr-o solutie acida, timp de jumatate de ora. Apoi au fost injectate in embrioni de soareci, unde s-au dezvoltat.

Descoperirea i-a luat prin surprindere pe multi, mai ales ca incercarile anterioare de creare a unor celule stem s-au dovedit foarte dificile. Daca va avea success pana la capat, metoda ar putea inlocui idea clonarii, cu mult mai controversata.

“Studiind aceasta tehnica ne-am putea da seama si de felul in care celulele imbatranesc”, a declarat Haruko Obokata, cercetator al laboratorului Riken, din Japonia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO