Tot mai mulți români apelează la antrenori de fitness online. „S-a dezvoltat mai mult acest concept”

Ultima actualizare: 10-08-2020 15:48

Chiar dacă s-au redeschis sălile de fitness, oamenii încă nu se înghesuie să meargă să facă sport.

Frica de o eventuală îmbolnăvire i-a făcut pe mulți să renunțe la exercițiile fizice şi preferă să facă sport acasă, în mijlocul sufrageriei.

Aşa că numărul celor care apelează la traineri online s-a dublat, față de perioada de dinainte de pandemie.

Specialiștii atrag atenția: imediat ce te oprești din a face sport, apar kilogramele în plus.

Recepționeră la un club de fitness: „În momentul în care clienţii vin la recepţie, este obligatoriu să poarte mască. Noi avem un sistem care, în momentul în care ajunge clientul, noi scanăm cardul de membru, iar sistemul nostru înregistrează automat persoana respectivă şi ne indica câte persoane sunt prezente în momentul de față în club”.

Într-o sală de fitness de lângă Timişoara, numărul celor care vin să facă sport este cu 70% mai mic faţă de anul trecut. Se respectă toate măsurile de siguranţă impuse de Ministerul Sănătăţii, iar distanţarea socială nu ar fi o problemă: spaţiul măsoară 1.800 de metri pătraţi.

Raluca Jude, brand manager la sala de fitness: „Vin destul de puţini clienţi la sală în perioada aceasta, mulţi sunt speriaţi de virus, mulţi au ales să lucreze de acasă”.

Acest lucru poate avea efecte pe termen lung, mai ales că cei care lucrează de acasă nu fac nici prea multă mişcare.

Cătălin Mesaros, instructor de fitness: „În primul rând, este acea atrofiere musculară, înţelegi? Una este să te mişti de 3-4 ori pe săptămână la sală, alta e să stai acasă să nu faci sport, să nu îţi mişti musculatura. Creşte burtica, creşte ţesutul adipos, din start nu te mai simţi ca atunci când ai făcut sport”.

Client: „A trebuit să stăm mai mult în casă, nu eram obişnuiţi. Păcat, ne-am creat un hobby din asta”.

Clientă: „A fost destul de dificilă perioada şi cum s-au redeschis sălile, automat ne-am întors la activitatea aceasta. Nu îmi este teamă deloc, chiar fiecare aparat se dezinfectează şi asta îmi place, chiar toată lumea respecta cu stricteţe regulile sălii şi atunci nu ai de ce să ai teamă”.

Angel este instructor de fitness online. Are programe speciale de exerciţii şi nutriţie pentru cei care vor să facă sport în mijlocul sufrageriei. Numărul celor care apelează la el s-a dublat în ultimele luni.

Angel Rodian, instructor de fitness online: „Este o cerere mult mai mare decât înainte, persoanele au început să se antreneze de acasă. În primul rând, trebuie să se antreneze corect. Asta e cel mai important, pentru a avea rezultate şi pentru a nu te accidenta”.

Alexandru Marton, client online: „E mai dificil, pentru că lipsesc aparatele care te ajută să faci progresul, dar cu o mentalitate potrivită te antrenezi oriunde şi, în situaţia de acum, te antrenezi şi acasă”.

Sorin Obersterescu, instructor de fitness: „S-a dezvoltat mai mult acest concept, el este în România cam de doi ani şi jumătate, deşi afară a apărut mult mai devreme. A început şi la noi, mai ales în această perioadă”.

Preţurile pentru acces pe platformele care au exerciţii online pornesc de la o sută de lei, însă pot ajunge până la câteva sute de euro, în funcţie de complexitatea programelor de urmat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO