Steaua - Chelsea 1-0. Reactia lui Reghecampf in momentul in care Gigi Becali i-a transmis indicatii

×
Codul embed a fost copiat

Triumful Stelei in fata reginei Europei poarta inainte de toate un singur nume: Laurentiu Reghecampf!

Meticulos si discret, "tata Reghe", asa cum il alinta finantatorul, a schimbat miraculos fata unei echipe care tremura la gandul ca adversari ar putea fi jucatori ca: Torres, Lampard sau Terry.

Aseara insa, romanii au fost demni, au aratat ca au clasa, stil si n-au ingenuncheat cand au intalnit o masinarie de 400 de milioane de euro.

Si toate acestea s-au datorat "neamtului" de pe banca tehnica. Rezultatul: presa din Albion a vorbit la superlativ de sportivii nostri, despre care pana ieri nici macar nu auzise.

Aidoma unui dirijor, Reghe nu si-a gasit locul 94 de minute. A baut din sticluta lui cu apa, chiar si atunci cand nu-i era sete, ca sa-si mascheze din emotii.

Citește și
Steaua
Stelistii au luat cu asalt Piata Universitatii: cum au sarbatorit fanii victoria cu Chelsea
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Ultimul fluier al arbitrului a dat startul bucuriei fara margini in Romania. Era dovada ca antrenorul Stelei si-a asezat perfect jucatorii in teren.

Dupa fiecare victorie, cel alintat "tata Reghe" spune ca in spatele succesului stau sute de ore de munca, iar la Steaua nu face decat sa aplice seriozitatea pe care a experimentat-o pe vremea cand juca in Germania.

"Daca vom continua sa jucam in acest ritm, cu aceasta indarjire, vom avea sanse. Am parte de un colectiv foarte bun, jucatori cu mare valoare. Cred ca vom face o echipa puternica"

Jucatorii vorbesc depre antrenorul lor ca despre un excelent prieten. Iar "prietenul" Reghe a reusit sa ii convinga ca sunt puternici, ca sunt cei mai buni. O parte din "secretele" tehnicianului le dezvaluie chiar sotia sa, Ana Maria.

"Fiecare jucator are tot doua picioare, asa ca, in momentul in care creezi un grup unit ca o familie, e greu sa te bata cineva. El isi doreste ca echipa, jucatorii, oamenii din staff sa ramana cu picioarele pe pamant"

Dincolo de vorbe si sfaturi, Reghe este si un bun psiholog, spun cei din anturajul echipei. Altfel, cum ar fi putut sa-l convinga pe Chiriches ca este mai grozav ca Fernando Torres, campion mondial si european cu nationala Spaniei? Sau pe Raul Rusescu de faptul ca John Terry este tot un fotbalist ca si el?

Laudat de toata lumea dupa superba victorie de aseara, Reghecampf a stiut din primul moment in care a ajuns pe banca Stelei ca pregatirea fizica face diferenta. L-a convins pe patron sa-i angajeze unul dintre cei mai buni preparatori din Germania pe care il plateste cu 10 mii de euro pe luna.

Thomas Neubert i-a facut pe stelisti sa alerge fara oprire si sa isi domine fizic adversarul. In mandatul lui Reghe, Steaua nu mai este echipa care marcheaza gol si apoi trage de timp pana la final. Ataca, ataca si iar ataca, chiar si cu fundasii.

Disciplina germana, impusa la echipa, ar fi pentru unii de nesuportat. Spre exemplu, putini stiu ca, daca un jucator intarzie la masa, nu mai mananca. Si nu face rabat la regula nici in relatia cu patronul, care se crede uneori antrenor. In inclestarea de aseara cu Chelsea, camerele de filmare l-au suprins pe Gigi Becali in timp ce incerca sa ii transmita lui Reghe sa il schimbe din teren pe Pintilii.

"Hai, ma, lasati-ma!" a fost reactia dura a tehnicianului, care arata clar ca el dicteaza.

Seriozitatea si echilibrul unui antrenor de numai 38 de ani pot fi explicate si prin momentele cumplite prin care a trecut si pe care a reusit sa le depaseasca. La 22 de ani a trait un cosmar: fetita lui de un an a murit din cauza unei malformatii cardiace congenitale. Niciodata nu a vorbit despre acest episod tulburator. Acum are doi copii: unul cu prima sotie, iar pe cel de-al doilea cu Ana Maria Prodan.

Reghe nu a avut niciodata parte de un blazon ca Hagi sau Popescu. Poate asta l-a motivat si mai mult pe cel care a demonstrat ca si un fost jucator de la Chindia Targoviste poate sa aduca magia pe Arena Nationala.

Ramai pe www.stirileprotv si ramai la curent cu tot ce se intampla la meciul Chelsea - Steaua

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
"Fanii Stelei au mers prea departe": englezii vorbesc de masuri disciplinare din cauza laserelor

Jucatorii lui Chelsea au fost vanati cu lasere de fanii romani pe National Arena din Bucuresti in timpul meciului cu Steaua, relateaza Daily Mail care aminteste ca asemenea incidente pot atrage masuri disciplinare din partea UEFA.

Stelistii au luat cu asalt Piata Universitatii: cum au sarbatorit fanii victoria cu Chelsea
Stelistii au luat cu asalt Piata Universitatii: cum au sarbatorit fanii victoria cu Chelsea

Fiesta stelista azi noapte in Bucuresti. Sute de suporteri au sarbatorit in strada victoria echipei din Ghencea in meciul cu detinatoarea Champions League, Chelsea.

STEAUA - CHELSEA, 1 - 0. Gooooooool, Rusescu! Vezi aici faza care ne-a adus o victorie istorica
STEAUA - CHELSEA, 1 - 0. Gooooooool, Rusescu! Vezi aici faza care ne-a adus o victorie istorica

Formatia Steaua a invins, joi, pe Arena Nationala, cu scorul de 1-0 (1-0), detinatoarea trofeului Ligii Campionilor, echipa engleza Chelsea Londra, intr-un meci din prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Europa.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.