SIMONA HALEP - MARIA SHARAPOVA. Halep a pierdut finala de la Roland Garros, insa de luni va fi noul numar 3 mondial

Simona Halep

Simona Halep a jucat meciul vietii ei in finala de la Roland Garros. Pe terenul de la Paris, romanca a dus pentru prima data in 13 ani meciul in setul decisiv: 4-6; 7-6; 4-6.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Finala de la Roland Garros, editia 2014, a fost cea mai echilibrata si spectaculoasa din ultimii 13 ani si una dintre cele mai lungi din istorie.

Halep a reusit un break in primul ghem si a facut apoi 2-0. Sharapova, care s-a incalzit mai greu, dar nu atat de greu ca la ultimele trei meciuri disputate la Paris, le-a castigat pe urmatoarele 5. Jocul agresiv si variat, cu lovituri puternice, al rusoaicei a impins-o permanent in defensiva pe Halep. Totusi romanca a gasit resurse sa obtinut un break la 5-3, dar si-a cedat imediat serviciul si a pierdut, cu 4-6, primul set la aceasta editia a turneului de la Roland Garros, dupa 57 de minute de joc.

Sharapova a fructificat avantajul psihologic dat de castigarea primului set si a condus cu 2-0, dupa un break in ghemul 2. incurajata de numerosii romani din tribune si de o scadere in precizia jocului sarapovei, Halep a reusit rebreak-ul, apoi a egalat la 2. in ciuda a trei duble greseli comise in ghemul al cincilea, Sharapova si-a salvat serviciul, 3-2, iar 4-3 a avut doua mingi de break. In loc de 3-5, Halep a egalat la 4.

Citește și
Ioana Loredana Rosca
Doua romance joaca finala Roland Garros la dublu. Cine sunt junioarele care calca pe urmele Simonei Halep
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

In ghemul al noualea, cele doua jucatoare au avut un schimb spectaculos de 20 de mingi, cel mai lung al partidei, castigat de Halep, care a reusit apoi si breakul, 5-4. Imediat, Sharapova a castigat pe serviciul romancei, care nu s-a lasat mai prejos si a ridicat scorul la 6-5, dar nici la acest scor Halep nu a reusit sa inchida setul.

In tie-break, echilibrul s-a pastrat pana la 2-2, fiecare jucatoare castigand pe serviciul celeilalte. Sharapova a fost prima care si-a fructificat serviciul, a condus cu 4-2 si 5-3, insa Halep a intors rezultatul, castigand setul cu 7-5 in tie-break, dupa alte 72 de minute de joc.

Seria breakurilor a continuat in setul decisiv, prima obtinandu-l Sharapova. Halep a facut la fel, nu inainte ca, la 15-40, rusoiaca sa primeasca un avertisment pentru depasirea timpului de serviciu. Tot Halep si-a castigat prima serviciul in decisiv, 2-1, a avut doua mingi de break in jocul urmator, dar rusoiaca nu a cedat si a castigat trei ghemuri consecutiv, ducand scorul la 4-2. Din nou Halep a gasit resurse si, profitand de dublele greseli ale adversarei, a egalat la 4. Sharapova a castigat apoi urmatoarele doua ghemuri si a inchis al treilea set cu 6-4 si meciul dupa trei ore si doua minute.

LIVE TEXT: Marea finala de la Roland Garros

4-6. SE TERMINA! "Cu siguranta, Halep va castiga un Grand Slam, e prea buna!". Englezii sunt convinsi ca Simona va fi unul dintre marile nume ale tenisului mondial in urmatorii ani. Capul sus! Ai fost MARE, Simona! Iti multumim pentru aceasta finala de vis.

4-5. N-am inteles nimic din ce s-a intamplat in acest game. Un break la zero facut de Maria Sharapova, intr-un moment in care Simona parea capabila sa rezolve meciul.

4-4. Dublele greseli ale Sharapovei sunt mai dulci ca un ecler cu ciocolata! Simona face BREAK si finala este din nou deschisa.

3-4. Doamne, ce bine sta cu nervii! La 22 de ani, Simona e o mostra de calm in situatii la limita. Romanca a castigat serviciul si ramane in meci! Orice e posibil!

2-4. Este fara indoiala un moment critic in acest meci. Sharapova simte ca poate sa decida meciul. Castiga serviciul la zero si conduce cu 4-2. Game-ul urmatorul va fi cel mai dificil de pana acum pentru Halep! Hai, Simona!

2-3. Simona salveaza doua mingi de break la 0-40. Rusoaica face insa breakul

2-2. Simona revine de la 15-40 si egaleaza. 20 de erori nefortate pe backend pentru rusoaica, pe care o ajuta in continuare forehandul si mai ales ... fileul. Halep rateaza o minge de break. Si pe-a doua. Totusi, englezii o numesc "brilliant player". Game-ul e al Mariei.

2-1. La ultima finala cu 3 seturi, s-a jucat pana la 12-10. La cum continua fetele sa-si ia reciproc break-urile, nu ar fi de mirare. Nu si acum! Simona isi castiga serviciul!

1-1. Comentatorii in limba engleza de pe Eurosport se amuza la avertismentul pentru tragere de timp primit de Sharapova. "In sfarsit, dupa 2 ore si ceva". Simona face si ea BREAK!

0-1. Sharapova s-a schimbat la pauza, si la propriu si la figurat. A inceput foarte bine setul si a facut break pe serviciul Simonei.

INCEPE SETUL 3. Din 2001 nu s-a mai jucat set decisiv in finala feminina de la Roland Garros.

TIEBREAK. Minibreak Simona. 1-0! Greseste insa romanca la primul ei serviciu si e 1-1. Inca o data fileul este tintit de Simona si este 1-2 in tiebreak. Si Sharapova mai greseste. 2-2. Prima care isi castiga serviciul este rusoaica. 2-3. O minge pierduta usor. 2-4. Simona face primul punct pe serviciul ei. 3-4. Se face insa 3-5 imediat. Minibreak si e 4-5. Egalitate! 5-5. Acum 6-5. Minge de SET pentru Simona Halep! BRAVO! SETUL SIMONEI!

6-6. 0-40 intr-un game care ii putea aduce Simonei setul. Maria castiga si se decide totul in TIEBREAK/

6-5. 3 mingi de break pentru Simona Halep. Prima dintre ele, rezolvata de Sharapova cu un as. Inca o minge salvata de rusoaica. Tupeul incredibil al Mariei de a trage de timp din nou se intoarce impotriva ei si Halep face al treilea break consecutiv. 

5-5. Norocul in viata o e treaba atat de dureroasa. Fileul ii aduce game-ul Sharapovei.

5-4. CE PUNCT! DUMNEZEULE! Un schimb senzational. BRAVO SIMONA! Asa ceva nu vezi in fiecare zi. Simona are avantaj si minge de break! SI E BREAK! BREAK! 

4-4. E imaginea meciului, cu Sharapova privind o minge pierduta la capatul unui punct magistral jucat de Halep. Urmeaza insa o dubla greseala si o lovitura splendida a rusoaicei si e egalitate la 30. Urmeaza o minge de break, SALVATA de Simona! Inca una! Simona castiga dupa aceste clipe grele!

3-4. Simona castiga 2 schimburi la 40-0 si o face pe Sharapova sa simta ca nu e deloc usor sa-si castige serviciul. Urmatoarea minge e insa a rusoaicei si urmeaza un game esential.

3-3. Minunat, pur si simplu minunat. Halep muta rapid presiunea din nou pe Maria, cu o victorie rapida si autoritara. 

2-3. Sharapova e parca pedepsita pentru cum trage de timp la fiecare serviciu si face trei duble greseli. Nu e insa suficient si rusoaica mai castiga un game.

2-2. Simona reuseste sa isi castige serviciul si sa egaleze. Ultima minge jucata a fost una ce vorbeste de la sine despre ambitia unei fete de 22 de ani ce a plecat din Constanta si a ajuns la Paris, in finala de la Roland Garros. Simona, esti fantastica!

1-2. Asta fac marii campioni! Revin cand e mai greu, iar Simona face break la scurt timp dupa ce-si pierduse serviciul. Nu s-a terminat inca nimic, finala se joaca!

0-2. Este realmente o placere sa vezi cu ce ambitie joaca Simona. Chiar si intr-o zi in care rusoaica pare sa fie mai buna, Halep se bate pentru fiecare minge. Din pacate insa, Sharapova face iarasi break.

0-1. Din pacate, daca ati mers pana la frigider sa va luati o bere, ati ratat primul game din al doilea set. Victorie rapida la zero pentru rusoaica.

A INCEPUT SETUL AL DOILEA

4-6. E un game de care Simona are mare nevoie. Da Sharapova in minge insa cu furie, de parca inca nu-si poate reveni dupa sansa ratata de a castiga setul. Are minge de set pe serviciul Simonei. O pierde! Nu si pe a doua. E SETUL MARIEI!

4-5. Doua mingi de break pentru Simona Halep intr-un game care putea inchide setul 1 pentru rusoaica. Din a doua incercare ii iese! BRAVO! 

3-5. LA ZERO! Asa o bate Simona pe Maria. Fara break insa in urmatorul game, va pierde setul. Hai, Simona!

2-5. S-a potolit si Sharapova din a trage la nesfarsit de fiecare serviciu. Game-ul ii revine din pacate cu usurinta.

2-4. Ce game important pentru soarta primului set. Sharapova face lovitura meciului cu un lob perfect. Simona are acum neaparata nevoie de un break.

2-3. Cat de echlibrat este si acest al 5-lea game al meciului. Avem cadre succesive din tribune cu tatal Simonei Halep, dar si cu Ion Tiriac. Toata Romania e insa alaturi de Simona! Romanca are minge de break, dar Maria revine. E game-ul rusoaicei.

2-2. Are un moral fantastic Simona. Imediat dupa ce a pierdut primul game, a intrat cu un AS in urmatorul. Forehandul Mariei e insa cel mai mare dusman al nostru astazi. Simona salveaza mingea de break! Si pe-a doua! O scurta previzibila ii dai rusoaicei si o a treia sansa. Si asta e salvata! CE GAME! Dupa mai bine de 7 minute, Sharapova face break-ul.

2-1. S-a enervat Sharapova. Rusoaicelor le sta bine cu rosu-n obraji. Sa speram ca la sfarsit o sa dea-n clocot de furie. Simona se tine scai de ea si e 30-30. Doua mingi jucate perfect de rusoaica din pacate si game-ul ii apartine.

2-0. Primul game pe serviciul Simonei e extrem de echilibrat. Sharapova reuseste de trei ori sa egaleze, si la 15, si la 30, si la 40. Avantaj Simona dupa un lung de linie superb! Si game-ul e al ei!

1-0. Strigatele specifice ale Mariei se aud de la primele mingi. Sharapova a avut primul serviciu. Simona ajunge la 30-15, mingea ei se opreste insa in fileu si e egalitate la 30. Urmatoarea minge musca pamantul in spatele liniei de fund si Sharapova are sansa de a castiga primul game. O dubla greseala a Mariei! 40-40. BREAK SIMONA! Greselile Mariei ii aduc primul game romancei.

16:13. INCEPE MECIUL! Hai Simona!

16:10. Virginia Ruzici e in tribune si ii tine pumnii. 1978 era anul in care Romania obtinea singura victorie la turneul francez.

16:00: E momentul finalei! Simona Halep si Maria Sharapova intra pe teren. Sharapova intra prima, e sub Simona in clasamentul WTA, dar se simte probabil favorita in fata romancei care nu a reusit sa o invinga pana acum niciodata.

Cronologia evenimentelor, sambata, 7 iunie 2014:

ora 15:43 Un mesaj de incurajare pentru romanca noastra a venit si din partea Ambasadei SUA la Bucuresti.

"Iti tinem pumnii, Simona", au scris reprezentantii acesteia.

ora 15:34 Mai este foarte putin pana cand toata tara va sta cu pumnii stransi asteptand o victorie din partea Simonei!

Toti cei care vor sa o incurajeze pe sportiva noastra o pot face pe pagina ei oficiala de Facebook, AICI.

ora 15:00 Toti sportivii din Romania s-au aliat in jurul Simonei si ii ureaza succes in finala pe care o va disputa impotriva Mariei Sharapova.

Este si cazul lui Costel Pantilimon, portarul celor de la Manchester City, care a postat pe Twitter o incurajare pentru Simona.

 ora 14.00 Britanicii de la The Times scriu despre meciul Simona Halep - Maria Sharapova: "Poate ca unii lideri politici britanici stramba din nas cand aud de ei, insa trebuie sa recunoasteti ca acesti romani sunt mai degraba speciali. Ilie Nastase, campionul din 1973, tocmai a devenit senator si este o prezenta constanta a delegatiei care calatoreste spre Cuba. Ion Tiriac, colegul lui de Cupa Davis, este un barbat 75 de ani siret si in plina forma, care inca zboara oriunde in lume cu avionul sau personal, 737."

ora 13:30 "Victorieeeeeee! Avem deja campioane la Roland Garros! Perechea de junioare Ducu/Rosca a castigat finala cu Bellis/Vondrousova, dupa 6-1, 5-7 si 11-9 in tie break!", scriu colegii nostri de la sport.ro.

ora 12.30 Fosta jucatoare Marion Bartoli a declarat ca Maria Sharapova are sanse mai mari sa castige turneul de la Roland Garros, insa daca sportiva rusa va incepe finala la fel de slab ca precedentele trei meciuri, cea care se va impune va fi Simona Halep, informeaza express.co.uk.

"Simona a castigat sase meciuri si nu a pierdut niciun set, deci este intr-o forma extraordinar de buna. Experienta Mariei o va favoriza putin, dar ea are probleme atunci cand adversara preia controlul devreme, cum pot Serena (Williams) si Azarenka. Cand are timp sa intre in ritm si sa isi faca jocul, Maria Sharapova preia controlul si este foarte periculoasa. Daca Maria va incepe prost, ca in ultimele trei meciuri, Simona va castiga. Insa Maria a jucat foarte bine in al treilea set cu Eugenie Bouchard si poate fi in aceeasi forma. Consider ca Maria are sanse mai mari sa castige", a spus Bartoli.

Marion Bartoli a castigat turneul de la Wimbledon in 2013. Bartoli si-a anuntat retragerea din activitate la 15 august 2013, la scurt timp dupa ce a fost invinsa de chiar de Simona Halep, in turul doi al turneului de la Cincinnati.

ora 12.20 Militarii romani din Afganistan au inregistrat un mesaj video pentru Simona Halep: "HAI SIMONA, VICTORIE!" 

ora 12.10 Nadia Comaneci, pe Facebook: "Astazi, toti romanii te incurajeaza, Simona Halep. Bafta! Credem in tine!"

 

ora 12.05 Inna se mandreste ca este romanca si anunta pe Instagram ca SIMONA HALEP este o adevarata "bomba".

ora 12.00 USA Today scrie ca cea mai buna sansa a Simonei Halep impotriva "favoritei" Maria Sharapova este sa ramana agresiva si sa nu se dea batuta. "Aceasta este una dintre cele mai dificile tactici pentru a reusi sa se impuna in fata rusoaicei, care traieste si moare de sabia loviturilor date la nivelul pamantului."- mai scrie USA Today.

"Daca va da inapoi, nu va avea nicio sansa. Maria o va ucide", a declarat si antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette.

ora 11.00 Pagina oficiala de Facebook a Lotului de Gimnastica Feminina a Romaniei ii ureaza succes Simonei: "E vremea ca românii să aibă o nouă câștigătoare la Roland Garros!" 

 

Simona Halep a scris istoria la Roland Garros. Indiferent de rezultatul din finala, romanca intra de luni in TOP 3 mondial

Simbolic, in momentul in care racheta de tenis a atins zgura de la Roland Garros, romanca a urcat pe locul trei in tenisul mondial. Cei care au urmarit-o impietriti au inteles ca Simona este un monument de vointa, dar si o masinarie gata sa striveasca orice adversar.

Halep a castigat lejer un prim set in fata nemtoaicei Andrea Petkovici. Setul doi a fost insa unul foarte strins. Simona a avut momente grele, dar a reusit pana la urma sa treaca peste epuizarea fizica si datorita stapanirii de sine.

Gestul simplu al Simonei Halep, de la sfarsitul semifinalei cu Andrea Petkovici, va ramane probabil drept o fotograma a unei victorii spectaculoase, meritate intru totul si muncite indelung. Tanara a aruncat racheta si si-a prins capul in maini, incercand sa domoleasca sentimentul ravasitor ca mai are putin si atinge cerul.

Imediat dupa meci, Simona a povestit despre acel amalgam de trairi prin care trec, cel mai probabil, doar campionii care raman in istorie.

"Primul sentiment a fost uimitor. De fapt, nu stiu ce simt, nu stiu sa spun acum ce simt, sunt putin blocata. Este extraordinar sa joci finala de la Paris. A fost un meci dificil din punct de vedere emotional, dar am fost mai puternica spre final. Trebuie sa imi iau revansa. Voi lupta pentru asta. Acum trebuie sa fiu din nou agresiva, sa joc repede, asa cum este stilul meu", a spus Halep.

Stilul ei e stilul generatiei sale. E totusi un tanar de 22 de ani, inzestrat nativ pentru sport, dar constient ca trebuie sa imparta succesul cu cei care ii trimit energii pozitive. Toata Romania e acum alaturi de ea.

"Victorie!!! Finala!!! Va iubesc!" este mesajul postat imediat dupa meci de Simona, pe pagina ei de Facebook. Apare senina si zambitoare intr-o fotografie facuta la unul dintre meciurile jucate impotriva Sharapovei. Pentru ca ea va fi adversara Simonei peste nici 24 de ore.

Simona a lansat pe net si o poza in care apare inconjurata de sute de flori, dar si un nou mesaj:

"Astazi a fost o zi ... pfff nu am cuvinte ... PERFECTA!!! Va multumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase! Va pup ,va ador si va iubesc!!! Noapte linistita!!!", a scris Simona.

Au fost reactii sincere la miile de pagini de sustinere primite de la cei care o apreciaza si au nevoie de un triumf. Te iubim, Simona, suntem mandri de tine! Un patriotism care parea perimat renaste, iata, gratie unei sportive care abia a iesit din copilarie si care nu ezita sa spuna ca e din aceasta tara si ca a copilarit la Constanta. De la mii de kilometri departare, militarii romani din Afganistan ii tin si ei pumnii.

Si totusi, tanara nu se pierde in laurii castigati. Batalia finala se da abia sambata. Va fi un meci de legenda, pentru ca fata noastra va cobora in aceeasi arena cu rusoaica Maria Sharapova.

"Astazi (vineri n.r.) am altfel de emotii. Am putut sa si dorm cat de cat azi noapte, incerc sa-mi linistesc starea si sa ma bucur de ceea ce am realizat. Insa este greu, e ceva nou si mare pentru mine dar e un inceput. Sunt bine, bucuroasa, fericita si am energia necesara sa joc maine o finala", a spus Simona.

Inclusiv din parlamentul de la Chisinau a primit incurajari. La fel de impresionate sunt si tricourile prin care oamenii isi arata recunostina.

Virginia Ruzici, managerul Simonei si pana la urma cea care acum 36 de ani juca tot intr-o finala la Roland Garros, merge la sigur pentru victorie.

''A simtit ca are o simpatie din partea publicului si sunt convinsa ca maine va fi cel mai bun meci al ei. Sunt multi ani de cand asteptam o asemenea campioana, iata ca s-a intamplat. Era timpul dupa atatia ani sa iasa noi campioni si tenisul sa fie din nou in fata, un sport important. Detesta sa piarda, nu suporta acest sentiment, sufera cand pierde si acest lucru este foarte important pentru ca daca iti trece repede, nu ajungi la acest nivel", a spus Ruzici.

Meciul de joi a avut greutatea unui cutremur. Istoria se va scrie insa sambata, sub ochii nostri si ai Mariei Sharapova, care nu da nici ea semne ca ar fi dispusa sa piarda.

"Daca dureaza sa joc trei ore pentru un meci in 3 seturi, o sa fac asta, o sa fac orice. O sa fiu acolo pana la sfarsit", a spus Sharapova.

Si cei de la British School of Bucharest au tinut sa-si arate sustinerea fata de Simona Halep.

 

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
Bucurestenii vor putea urmari finala dintre Halep si Sarapova in Parcul Herastrau. Decizia luata de Primaria Capitalei
Bucurestenii vor putea urmari finala dintre Halep si Sarapova in Parcul Herastrau. Decizia luata de Primaria Capitalei

Finala feminina a turneului de tenis Roland Garros, in care se vor intalni, sambata dupa-amiaza, Simona Halep si Maria Sarapova, va putea fi urmarita in direct la Bucuresti, gratuit, pe ecranul cinematografului in aer liber din parcul Herastrau.

Doua romance joaca finala Roland Garros la dublu. Cine sunt junioarele care calca pe urmele Simonei Halep
Doua romance joaca finala Roland Garros la dublu. Cine sunt junioarele care calca pe urmele Simonei Halep

Junioarele Ioana Ducu si Ioana Loredana Rosca au ajuns in finala Roland Garros la dublu, o performanta notabila, care da speranta Romaniei pentru viitor la senioare.

Simona Halep scrie istorie la Roland Garros. Indiferent de rezultatul din finala, romanca intra de luni in TOP 3 mondial
Simona Halep scrie istorie la Roland Garros. Indiferent de rezultatul din finala, romanca intra de luni in TOP 3 mondial

Joi seara, Simona Halep a scris istorie. Pentru prima data dupa 34 de ani, o jucatoare de tenis din Romania va juca finala turneului de la Roland Garros.

Recomandări
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa
Rușii de la Gazprom au pierdut aproape 7 miliarde de dolari din reducerea livrărilor de gaze spre Europa

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, comparativ cu un profit net de 1.226 miliarde de ruble (15,2 miliarde de dolari) în 2022.

Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”
Donald Trump spune în ce condiții va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale. ”Va trebui să luptăm”

Republicanul Donald Trump a refuzat să se angajeze explicit să recunoască rezultatul noii sale confruntări cu Joe Biden în timpul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în noiembrie, potrivit unui interviu difuzat joi, informează AFP.

Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției
Intervenție în forță a trupelor speciale după ce un bucureștean s-a încuiat în casă cu gemenii de 4 luni. Ce i-a făcut soției

Trupele speciale de la Poliția Capitalei au intervenit de urgență la un caz de violență domestică. Un bărbat de 46 de ani se încuiase în locuința din Sectorul 5 cu doi bebeluși de numai 4 luni.