Islanda - România, în pericol. Cum arată terenul gazdelor, cu trei luni înaintea barajului

27-12-2019 19:22

Vremea din Islanda poate crea probleme echipei României la meciul pentru calificarea la Campionatul European de fotbal de anul viitor.

Naționala noastră ar urma să întâlnească Islanda în martie 2020, când acolo sunt temperaturi extrem de scăzute, care pot afecta inclusiv terenul. Ai noștri au vrut să mute partida în altă țară, dar UEFA a respins această solicitare.

Cosmin Stan și Zsolt Vago au fost chiar pe stadionul unde ar urma să aibă loc meciul.

Cu trei luni înaintea marelui meci de baraj, ninsoarea este absolut feerică, dar, din păcate, nu ajută prea mult fotbalul.

Și totuși, islandezii spun că vor face absolut tot ceea ce este nevoie pentru ca acest teren să poată găzdui meciul de fotbal în luna martie.

Mai ales că oficialii români au inspectat şi ei terenul tot pe ninsoare şi nu s-au arătat prea mulţumiţi.

Klara Bjartmartz, secretar general Federaţia Islandeză de Fotbal: „E clar, e o situație unică, în premieră, pentru că nu am mai jucat niciodată pe iarbă naturală în luna martie. Am mai jucat în aprilie, dar nu aici în Reykjavik, unde primăvara vine un pic mai târziu față de coasta de sud."

Islandezii dau asigurări că partidă se va putea juca în capitala ţării.

Gudni Bergsson, preşedintele Federaţiei Islandeze de fotbal: „Vom lua măsuri de izolare a terenului, vom acoperit gazonul și, de asemenea, vom instala un sistem de încălzire prin care vom sufla aer cald toată lună martie aşa încât să protejăm iarba de frig şi să o pregătim pentru meci."

Klara Bjartmartz: „Am analizat tot felul de soluții tehnice din străinătate și acum investim într-un acoperământ pentru teren care va sosi probabil săptămâna viitoare, apoi vom închiria un fel de cort pe care să-l instalăm peste teren ne va costa o grămadă de bani. Acest unic meci vă fi foarte costisitor pentru noi!"

Mai mult de jumătate de milion de euro va investi Federația Islandeză de Fotbal pentru protejarea terenului.

Klara Bjartmartz: „Bineînțeles că vrem să jucăm acasă. Acesta este stadionul nostru de acasă, avem rezultate bune aici, jucătorii vor să joace aici în Islanda, suporterii, de asemenea, vor meciul aici. Este o situație nouă pentru noi, să ai un singur meci și ăla de baraj. Nu mai există o a doua șansă, avem doar o singură șansă!"

Gudni Bergsson: „Credem că ar fi o atmosferă mult mai frumoasă dacă am juca aici și, evident, poate și un avantaj pentru echipa noastră dar, în mod clar, noi vrem să jucăm acasă în fața fanilor islandezi și suntem optimiști că terenul va fi ok și că vom putea juca."

Cam asta va fi atmosfera pe stadionul naţional din Reykjavik dacă meciul se va juca în cele din urmă aici. În arena cu doar 10.000 de locuri, galeria islandeză va face legea.

Galeria este deja renumită în întreaga lume datorită unor  urale, un fel de haka din rugbyul neozeelandez. Iar această susţinere gălăgioasă va fi, cu siguranţă, un avantaj pentru echipa Islandei.

Naţionala de fotbal a micuţei țări insulare a fost surpriza extraordinară a EURO2016. A fost primul turneu important din istoria ei, la care s-a calificat după ce a bătut şi acasă şi în deplasare echipa Olandei. A ajuns apoi până în sferturi, învingând puternică echipa a Angliei.

Iar surprizele jucătorilor islandezi au continuat. În 2018, spre deosebire de România, Islanda s-a calificat, tot în premieră, la turneul final al Campionatului Mondial, devenind astfel țara cu cea mai mică populaţie care a ajuns vreodată la aceasta competiţie.

Misiunea României în acest meci de baraj va fi aşadar una foarte dificilă, dacă ne gândim şi că mai toţi jucătorii islandezi joacă la cluburi prestigioase din Europa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO