Masuri de securitate fara precedent in Franta. Locul din care sunt monitorizate toate strazile din Paris

Ultima actualizare: 15-06-2016 01:01

UEFA Euro 2016, marea sarbatoare a fotbalului, este insotita de masuri de securitate fara precedent. Jurnalistii straini ajunsi la Paris au primit acces in locul care reprezinta centrul intregii operatiuni.

De acolo sunt coordonate actiunile tuturor unitatilor mobilizate in intreaga tara.

La 15 metri adancime, in subsolul sediului central al politiei din Paris, se afla locul de unde este coordonata gigantica operatiune de securitate pentru UEFA Euro 2016.

Johanna Primevert, directorul de comunicare, politia din Paris: "Toate deciziile sunt luate aici. Toate informatiile din exterior aici ajung."

O multime de ecrane redau tot ce se intampla pe strazile din capitala franceza.

In ultimul moment, sute de politisti francezi sub acoperire au fost instruiti cum sa foloseasca o arma de asalt care poate sa traga 750 de gloante pe minut si care pana acum se afla doar la dispozitia unitatilor antitero. La debutul campionatului, antrenamentul nu fusese parcurs de toata lumea.

La Marsilia, politistii au avut o grija in plus: luptele de strada violente care au izbucnit intre suporterii straini si cei francezi. Huliganii britanici au ignorat orice avertisment.

Steve Neill, politia britanica: "Stim cine sunteti, stim ce planuri aveti si suntem pregatiti. Veti fi arestati si veti suporta rigorile legii franceze, dar si ale celei britanice, cand va intoarceti in tara."

Politistii patruleaza si pe apa. Una dintre ambarcatiuni patruleaza la un kilometru si jumatate in largul plajei, unde se afla zona destinata suporterilor de acolo. In ziua meciului, nimeni nu are voie sa se afle in acest perimetru fara permisiune si toti cei care vor incalca interdictia vor fi interceptati in maximum 30 de secunde.

Autoritatile franceze si-ar dori ca toate aceste masuri sa ii faca pe fani sa se simta in siguranta si sa se bucure de fotbal fara teama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO