"Masina de facut bani" UEFA EURO. Sumele pe care le poate castiga Romania in 2020, cand va organiza trei meciuri

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

UEFA Euro 2016, campionatul care reuneste pentru prima data 24 de echipe in loc de 16, inseamna dincolo de fotbal o adevarata industrie.

10 milioane de turisti sunt asteptati in Franta. Daca hotelurile mai au locuri libere, terasele inregistreaza profituri uriase de pe urma suporterilor, care beau in cantitati industriale. Dar, pe langa beneficii, tara gazda are si responsabilitati mari, iar Romania trebuie sa invete de la francezi, pentru ca in 2020 va gazdui 3 meciuri din UEFA Euro.

Arcul de Triumf - zona Champs Elysee - unul dintre cele mai vizitate puncte turistice ale Parisului. Peste tot sunt suporteri imbracati in diverse culori, sositi in capitala Frantei pentru Euro. Banii lor vor aduce incasari uriase Frantei.

De exemplu, un grup de irlandezi a pregatit un buget special doar pentru bere: "Bautura e scumpa. Un buget pe zi...sa spunem 150 (euro)". Patronii teraselor sunt asadar cei mai fericiti.

De sigla UEFA Euro 2016 profita mai toata lumea. O vedem pe autocarele turistice, in baruri sau in magazinele cu suveniuri. De exemplu, un butic vinde toate steagurile tarilor participante la Campionat, iar unul singur costa 10 euro.

La un alt magazin de suveniruri se vand bine tricourile cu brandul Euro 2016. Iar cel mai simplu tricou cu logo-ul UEFA Euro 2016, care nici macar nu este original, costa 25 de euro. Daca cineva vrea si o sapca amintire atunci trebuie sa mai scoata din buzunar 20 de euro.

Hotelierii spun ca se putea insa mai bine atunci cand vine vorba despre profit. Cel putin deocamdata, gradul de ocupare este de maximum 80%.

"Ne asteptam la mai mult. Cred ca este si din cauza problemelor interne, din cauza grevelor si a atentatelor recente", a declarat reprezentantul unui hotel din Paris.

Organizarea acestul campionat final a insemnat si o responsabilitate uriasa pentru Franta, mai ales dupa amenintarile teroriste. Nu toti suporterii sunt multumiti de securitatea de la UEFA Euro 2016.

Pana in 2020, Romania va trebui sa-si puna la punct toate problemele legate de infrastructura. Cea mai importanta conditie este sa construiasca linia de metrou pana la aeroport pentru ca, pentru prima data in istorie, capitala noastra va gazdui un turneu final.

Conform programarii UEFA, National Arena din Bucuresti va gazdui meciuri din faza grupelor si a optimilor de finala UEFA Euro 2020.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO