Conditii precare in Satul Olimpic. Scrimerele Ana Maria Popescu si Simona Gherman si-au reparat singure boilerul. FOTO

27-07-2016 13:38


satul olimpic

Satul Olimpic de la Rio de Janeiro ofera conditii precare sportivilor, care s-au plans de faptul ca unele camere nu au apa, iar unele tevi sunt sparte.

Jurnalistul Catalin Tolontan semnaleaza pe site-ul sau, tolo.ro, ca in cladire este mizerie si miroase a var. Romanii ocupa etajele 3, 4 si 5 ale unui bloc, restul fiind ocupat de italieni, iar in cladire sunt probleme, in unele apartamente chiar lucrarile nefiind finalizate.

"Iar la etajul 5, al romanilor, intr-una dintre incaperi teava de la baie e sparta. In alta, nu e montata. In alte doua apartamente se lucreaza", se arata pe tolo.ro, conform news.ro.

Scrimerele Ana Maria Popescu si Simona Gherman au abordat amuzate problema lipsei apei calde din unele camere, spunand ca au jucat rolul de instalator, reparand boilerul.

Pe de alta parte, GSP scrie ca atletul Mihai Donisan, caruia i se ridicase suspendarea dupa clarificari de la WADA si ANAD cu privire la testele in urma carora sportivul a fost depistat pozitiv cu meldonium, nu va mai putea concura la Rio. Donisan a facur deja deplasarea in Brazilia, dar la un test din februarie s-ar fi descoperit la esantioanele sale o cantitate sporita de meldonium.

Australia refuza sa-si cazeze sportivii in satul olimpic din cauza conditiilor precare

Seful delegatiei australiene la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Kitty Chiller, a refuzat sa-i cazeze pe sportivi in satul olimpic din cauza conditiilor precare, a anuntat, luni, BBC.

Problemele includ "instalatii sanitare defecte, tevi si cabluri care nu sunt montate", a spus Chiller, care a informat CIO si organizatorii despre aceste probleme.

"Din cauza acestor probleme am decis ca niciun sportiv australian sa nu se cazeze in cladirea ce ne-a fost repartizata in satul olimpic. Pe langa instalatiile sanitare defecte si a tevilor si cablurilor care nu sunt montate, pe holuri este intuneric, iar pardoseala este murdara", a afirmat Kitty Chiller.

Organizatorii au recunoscut ca exista probleme si au promis ca se va lucra intens pentru rezolvarea acestora.

In schimb, primarul orasului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat ca satul olimpic arata mai bine decat cel de la Sydney din 2000. "Le vom pune un cangur la intrare, poate asa se vor simti ca acasa", a spus oficialul brazilian.

Si delegatiile din Noua Zeelanda, Italia, Marea Britanie si SUA au intampinat mici probleme la cazarea in satul olimpic.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfasura in perioada 5-21 august.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO