Clubul Sportiv al Armatei si FC Steaua au ajuns la un acord pentru folosirea marcii. Pana cand este valabil


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 17:05
Categorie: Stiri Sport
Steaua

Acordul incheiat joi intre CSA si FC Steaua, privind folosirea marcii de catre gruparea de fotbal, este valabil pana la evaluarea acesteia de catre un evaluator autorizat si publicarea motivarii deciziei ICCJ, se arata intr-un comunicat al CSA.

"In urma intalnirii dintre reprezentantii CSA Steaua Bucuresti si cei ai SC FC Steaua Bucuresti SA, desfasurata joi, 15 ianuarie 2015, la sediul clubului militar, cu privire la solutionarea aspectelor legate de punerea in aplicare a deciziei inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), au rezultat urmatoarele concluzii: Pana la publicarea motivarii deciziei ICCJ si finalizarea procedurilor de evaluare a marcii de catre un evaluator autorizat, utilizarea marcii se va face pe baza unui acord incheiat intre parti, in conditiile legii", se arata in comunicatul Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

De aseemenea, conform acordului, "folosirea stadionului Ghencea de catre echipa de fotbal se va realiza pe temeiul acelorasi coordonate legale care au stat la baza acordurilor si contractelor anterioare".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor doua cluburi s-au intalnit, in decembrie, pentru a negocia termenii in care echipa de fotbal poate continua sa foloseasca denumirea de FC Steaua. Dupa intalnire, cele doua grupari au anuntat, intr-un comunicat comun ca au ajuns la un acord, valabil pana la 15 decembrie 2014, astfel incat activitatea echipei de fotbal in Liga Europa si in Cupa Ligii sa nu fie afectata.

In urma acestui litigiu, emblema FC Steaua a fost eliminata de pe site-ul oficial al clubului si de pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Galca.

La inceputul acestui an, clubul aflat in proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de inregistrare a unor marci diferite de cea pierduta in urma deciziei instantei supreme.

Sursa: Mediafax

Tags: steaua, armata, marca,

VIDEO PROTVPLUS.RO