Cele 12 luni in care Simona Halep s-a transformat intr-un fenomen. Pana in 2013, era o necunoscuta in tenisul mondial
Fara nicio modestie, Simona Halep este un fenomen. In ultimele 12 luni a avut una dintre cele mai rapide ascensiuni din istoria tenisului romanesc si nu numai.
Aflata intre primele 50 de jucatoare anul trecut, ea a reusit sa ajunga rapid pe un onorant loc 11. Apoi, rezultatele din 2014 au impins-o pana spre varful ierarhiei, dupa legandara Serena Williams si chinezoaica Na Li.
Pana in 2013 a fost o necunoscuta care participa in general la turnee mici, din care iesea invinsa dupa primele etape. Cu perseverenta insa, a inceput sa isi faca aparitia si la marile competitii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Are talent, insa face greseli. E mica de inaltime, uneori cu 15 centimetri sub competitoarea ei. E inconsecventa. Stresul o afecteaza", spuneau criticii.
Si totusi, in urma cu un an, la turneul de la Roma, ceva s-a schimbat. A noastra a castigat 7 meciuri in 8 zile, chiar si impotriva unor jucatoare titrate.
Ea a declarat ca si-a schimbat modul de a gandi: "Mi-am permis sa fiu relaxata pe teren si sa las presiunea sa dispara. Mi-am spus sa joc cu placere.
Simona Halep a devent uluitor de rapida in teren. Raspunsul poate fi cel dat de Ion Tiriac, in anii '70, unui jurnalist american: "Cea mai buna lovitura a mea sunt picioarele".
Dar nu este numai atat. Anticipeaza fantastic de bine unde vrea adversara sa loveasca.
"Arma ei numarul 1 este increderea foarte mare pe care a capatat-o. Dupa care urmeaza o anticipatie, poate chiar iesita din comun as putea spune", a spus Ruxandra Dragomir, fosta presedinte FRT.
Simona Halep loveste mingiile cu o abilitate aproape iesita din comun, acopera intreaga suprafata de joc si reuseste sa scoata din ritm adversara, asa cum a facut acum doua zile in meciul cu Kuznetova.
Asta i-a fortat pe comentatorii sportivi de la BBC sa exclame: "Simona Halep face ture pe teren, ca un tanc cu motor turbo…. "
Insa, una dintre calitatile care o fac cu adevarat speciala intre ceilalti sportivi este ca reuseste sa se relaxeze intre lovituri. Pret de zecimi de secunda, corpul ei se destinde, pentru ca la scurt timp sa fie iarasi ca un arc.
Nu da inapoi atunci cand greseste. Nu se demobilizeaza si , din contra, pare si mai inversunata.
Intre mai si decembrie 2013, Halep a castigat 6 titluri, mai multe decat orice alta jucatoare, exceptand-o bineinteles pe Serena Williams. Simona isi doreste foarte tare sa o intalneasca.
Nu se stie niciodata daca ne gandim ca Simona isi stabilise ca obiectiv sa ajunga in primele 20 jucatoare ale lumii si a urcat pana pe 11.
Tot la finalul anului trecut, romanca a facut un gest dificil. A renuntat la antrenorul ei, Adrian Marcu, si pentru ca avea nevoie de un serviciu mai puternic in teren a gasit un preparator belgian care a facut-o sa-si depaseasca limitele.
Evolutiile incredibile, inclusiv finala turneului de la Madrid, pierduta in fata Mariei Sarapova, au propusat-o pe locul 4. Pentru moralul ei au contat enorm si victoriile din aceasta saptamana de la Roland Garros.
"A jucat extraordinar, am vazut ca nu a pierdut niciun set si cred ca este turneul ei, trebuie sa aiba incredere si sa joace pana la capat", a spus Victor Hanescu.
Dincolo de glorie exista, ca in toate, si un castig financiar. In 2013 a obtinut un milion de dolari din premii, iar anul acesta alte doua milioane si jumatate de dolari.
Sambata poate sa isi implineasca un vis din copilarie. A patra oara sa ii arate Mariei Sharapova, ca ea, Simona Halep, o fata din Constanta, este in acest moment de neoprit.
Sursa: Pro TV
Etichete: simona halep, finala, roland garros, Maria Şarapova,
Dată publicare:
06-06-2014 18:42