Articolele și echipamentele sportive, la mare căutare printre români. Mai multe magazine au rămas cu rafturile goale
Vremea bună, relaxarea restricțiilor și apropierea vacanței, le-au făcut oamenilor poftă de mișcare. Mulți au golit rafturile cu echipamente și accesorii sportive.
Ca să suplinească stocurile epuizate, dar și pentru a proteja natura, unele magazine încurajează clienții să-şi vândă articolele pe care nu le mai folosesc.
Cele mai mari probleme sunt cu stocurile de biciclete.
Stefa Chivu, reprezentant magazin articole sportive: ”După cum vedeţi rafturile sunt goale, trecând puţin în timp, cu o săptămână în urmă erau pline. Orice găsim noi cumpărăm şi aducem în stoc pentru a mulţumi clienţii.”
Un bărbat, de pildă, a plănuit un weekend pe două roţi şi spera că va găsi rapid o bicicletă potrivită pentru el. S-a înşelat.
Şi alte articolele sportive, echipamente ori accesorii pentru alergat şi drumeţie dispar rapid de pe rafturi.
Claudiu Crăciun, reprezentant magazin articole sportive: ”Sunt mulţi începători care vin şi au nevoie să îşi cumpere tot echipamentul, să înceapă de la zero. Acest lucru a dus la o creştere foarte mare a vânzărilor, şi având în vedere şi contextul actual, unii producători au probleme de producţie.”
Se găsesc, totuşi, soluţii pentru stocurile epuizate. Acest magazin, de pildă, îşi îndeamnă clienţii care au biciclete, trotinete, role sau alte articole pe care nu le mai folosesc să le aducă în magazin. Vor fi puse din nou la vânzare, la un preţ mai mic.
Aceasta bicicletă de exemplu a fost cumpărată inițial cu 1.600 de lei, omul nu a mai avut nevoie de ea, a adus-o aici în magazin, iar acum își caută un nou proprietar. Preţul a coborât la 800 de lei, iar banii vor ajunge la proprietarul inițial sub forma unui voucher, doar după ce bicicleta va fi vândută.
Gabriela Barbu, coordonator campanie: ”Toate produsele pe care noi le acceptăm aici, sunt produse pe care le verificăm din punct de vedere tehnic, în plus, clientul cumpărător primeşte şi o revizie gratuită. Astfel încât el are siguranţa că va avea un produs folosit pe care îl va putea utiliza în deplină siguranţă.”
Produsele "la mâna a două" sunt cumpărate în cel mult două, trei zile. Pe lângă un preţ bun, oamenii au ocazia să ajute şi natura.