Preotii din toata lumea poarta straie "made in Romania"

Ultima actualizare: 04-05-2012 16:13

Este vorba despre un atelier de croitorie, vestit in toata lumea. Maicutele lucreaza straie bisericesti si au comenzi de la preoti care slujesc in Grecia, Italia, Spania sau America.


Toti poarta cu mindrie vesminte croite la Manastirea de Sub Piatra. In functie de broderie, pretul unui vesmant poate ajunge si la 1.000 de euro.

Modelul el se incarca pe discheta sau pe stick si se pune la masina, masinile au si ele o parte computerizata deci toate lucreaza ca un mic computer.
maica Sofronia - manastirea de Sub Piatra
Tehnologia nu a ocolit nici Manastirea de Sub Piatra, unde maicutele fara probleme computere si masini de brodat electronice.

Secretul vesmintelor minunate sta in culori si in calitatea materialului, spun maicutele care nu fac rabat de la calitate.

In functie de pretentiile clientului la un vesmant se poate lucra de la trei zile, pana la doua saptamani. Preotii straini aleg indeosebi modele grecesti, cei romani prefera modele traditionale. Cei mai tineri insa au inceput sa poarte si vesminte de culoare albastra sau verde brodate cu diverse motive.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO