Zeci de oameni din Galati traiesc cu spaima ca locuintele lor s-ar putea prabusi: "Trebuie sa disparem de-aici"


Ultimul update: Duminica 26 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2017 07:54
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de oameni din Galati traiesc in fiecare zi cu spaima ca locuintele lor s-ar putea prabusi. Si asta, spun ei, din cauza unor lucrari pentru largirea unui bulevard din centrul orasului.

Din cauza vibratiilor puternice, peretii s-au crapat, iar sub o cladire a aparut o groapa adanca de doi metri.

Oamenii povestesc ca primele crapaturi in pereti au aparut in vara anului trecut, odata cu inceperea lucrarilor de largire a strazii Traian, din centrul Galatiului. Sase imobile vechi au ajuns sa arate de atunci ca dupa un bombardament.

Cele mai multe dintre ele sunt spatii comerciale, care nu mai prezinta siguranta pentru clienti si angajati.

Gabriel Stefan, proprietar magazin: "Suta la suta trebuie sa disparem de-aici. Nu mai e nicio sansa sa mai repari ceva. Se scufunda tot de la lucrarile care sunt aicea."

Gheorghe Vasile, proprietar magazin: "Pe spatiu am dat 100.000 de euro, pe care i-am dat degeaba, in primul rand. Si paguba se va mai mari".

Afectati de lucrari sunt si cativa chiriasi ai primariei, care povestesc ca uneori casele se zguduie ca la cutremur.

Oamenii spun ca au facut plangeri la primarie inca din vara anului trecut, insa nimeni nu a venit la fata locului pentru a face o expertiza.

Raluca Andonie, purtator de cuvant Primaria Galati: "Specialisti din cadrul primariei municipiului Galati vor merge acolo pentru a face o evaluare in teren si pentru a face o expertiza."

Proprietarii spatiilor comerciale au de gand sa dea autoritatile locale in judecata.

VIDEO PROTVPLUS.RO