Voluntarii care fac "curatenie" dupa curatenia de primavara. Cum ajung hainele pe care nu le mai folosesti la nevoiasi

02-04-2017 19:42


Suntem in plina curatenie de primavara, asa ca in timp ce unii isi pregatesc casele pentru Paste, altii chiar le renoveaza. Problema este ca arunca lucrurile de care nu mai au nevoie in vazul lumii.

Asa se face ca la ghena sau langa tomberoane troneaza de la haine, pana la piese de mobilier. Drept urmare, mai multe fundatii au grija ca toate aceste obiecte sa ajunga la nevoiasi.

O doamna din Ploiesti a primit de la o vecina niste haine, dar recunoaste ca nu are nevoie de ele. "Le pun intr-o punga d-asta si le ia care vrea. Sunt niste pantaloni si dau si eu la un om amarat", spune femeia.

O punga agatata in gardul ghenei este semnul ca inauntru sunt lucruri inca bune. La o scara de bloc, de pilda, locatarii au lasat cateva perechi de blugi, incaltaminte si un dulapior.

"Daca ar exista undeva, stiu eu, un centru din asta, sa le duca acolo, dar nu am cunostinta de asa ceva", spune un barbat.

Tocmai pentru a fi siguri ca obiectele abandonate la gunoi ajung la cei care chiar au nevoie de ele, mai multi voluntari si-au asumat aceasta misiune.

"Le si sortam, copii la copii, adulti pentru adulti, femei pentru femei, barbati la barbati, separat hainele de vara si hainele de iarna", explica un voluntar din Brasov.

Reprezentantii unui ONG din Brasov au amenajat chiar un depozit. Ei spun ca ar fi ideal ca oamenii sa faca o selectie printre lucrurile la care renunta.

Valentin Nastase, asistent social Fundatia "Bucuria Darului": "Nu merge sa ne aducem hainele de vara cand incepe sezonul rece..."

La Cluj, multi se mobilizeaza pe facebook. Si-au dat intalnire in acest weekend intr-un parc din oras.

Cornel Hoza, presedintele "Beard Brothers": "Sunt oameni care nu au pe ce dormi. Deci, daca aveti un pat, o canapea, haine, biciclete, aduceti-le si noi le ducem unde trebuie."

Chiar si asa, sunt inca multi cei care vor doar sa isi goleasca apartamentele.

VIDEO PROTVPLUS.RO