Via Transilvanica a inaugurat încă 98 de kilometri pentru turişti: Să facem o magistrală!

22-09-2019 08:48


Cel mai amplu proiect turistic dezvoltat în România cu finanţare privată, Via Transilvanica, a inaugurat încă 98 de kilometri pentru turişti.

Alături de voluntarii implicaţi au fost prezenţi şi amabasadorii proiectului, Alin şi Tibi Uşeriu, parapantistul Toma Coconea, principele Nicolae, precum şi Andreea Esca.

Principele Nicolae: "Eu am parcurs o parte din acest traseu și pe bicicletă și la pas.. Via Transilvanica va aduce împreună localnici și turișți din diferite medii din toate colțurile lumii, care vor hotărî să pornească pe acest traseu."

Principele Nicolae a fost alături de Alin Ușeriu încă de la început în proiectul menit să ofere turiștilor un traseu de 1000 de kilometri pe care să îl poată parcurge prin munții României, de la Dunăre până la Putna. O bornă a traseului a fost instalată lângă piciorul podului lui Apolodor din Damasc, iar alta în portul Drobeta Turnu Severin.

Andreea Esca: "Uitându-mă așa și la câte vacanțe se cumpără în Turcia, zic eu, vara, cred că sunt mulți care ar putea să renunțe la 1000 de euro din vacanță următoare, de Revelion, să cumpere un kilometru din Via Transilvanica și să lase ceva în urma lor în țara lor, pentru poporul lor ".

În ultima perioadă au fost amenajați aproximativ 100 de kilometri din traseul care străbate munții de la Drobeta Turnu Serverin spre Sarmisegetuza. Totul s-a întâmplat datorită voluntarilor.

Simona Vlădică - voluntar:"Ce poți să-ți dorești mai mult decât să te implici în astfel de proiecte, așa că vă chem pe toți care doriți să veniți alături de noi."

Inițiatorii proiectului mai au însă nevoie de încă 600.000 de euro, pentru a-și putea duce la capăt visul. Acest lucru este destul de dificil, deoarece traseul este amenajat fără finanțare de la stat.

Există și o pagină de web a proiectului, de unde vizitatorii pot afla toate detaliile legate despre traseul Via Transilvanica, inclusiv obiectivele care pot fi văzute în timpul drumeției.

Toma Coconea, sportiv, ambasador Via Transilvanica: "Noi avem o istorie și niște lucruri care trebuie să le arătăm, zonele noastre pitorești și frumoase, trebuie să le arătăm ce avem ascuns, avem o mină de aur care trebuie exploatată, e păcat să o ținem în cenușă."

Alin Ușeriu inițiatorul proiectului Via Transilvanica: "Haideți să facem o magistrală și apoi multe alte cărări, pentru că România are două posibilități uriașe. Ori să devină un sanatoriu, pentru că e o țară unde se poate vindeca oricine, ori să fie marcată și să vină turiști, pentru că e o țară sigură, sălbatică, frumoasă, cu o cultură excepțională ce merită vizitată."

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57