Visul lui Tibi Ușeriu, la un pas de a se împlini: "Un proiect de rezonanță mondială"
Proiectul Via Transilvanica, al cărui ambasador este maratonistul Tibi Uşeriu, este tot mai aproape de de forma finală.
După ce în toamna anului trecut au fost daţi în folosinţă primii 134 de kilometri în judeţul Bistriţa, marţi, la Vatră Dornei, a fost stabilit traseul pentru segmentul din Bucovina.
Acesta va fi dat în folosinţă până la începutul verii. Până atunci, voluntarii se vor ocupa de curăţarea şi marcarea traseului, dar şi de montarea bornelor kilometrice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Traseul pentru segmentul din Bucovina fost stabilit marți în cadrul unei şedinţe de lucru, între autorităţile din judeţul Suceava şi promotorii proiectului Via Transilvanica, Tibi şi Alin Useriu.
Alin Uhlmann Useriu, preşedintele asociaţiei: "Trece prin toate etajele istorice, culturale, naturale pe care le are Bucovina, Transilvania şi un capăt din Tara Românească."
Pentru a promova cât mai mult acest proiect, Tibi Useriu a participat la începutul acestui an la maratonul Yukon Arctic, de la polul nord. După aproximativ 100 de kilometri a fost însă nevoit să abandoneze, din cauza unor degerături.
Tibi Ușeriu: "Eu sunt ambasadorul acestui proiect. Am cărat şi borne, am ajutat la sculptatul bornelor. Şi voi puteţi fi ambasadorii acestui proiect dacă mergeţi acasă şi povestiţi celorlalţi. Eu sper să nu terminăm anul acesta toţi 1000 de kilometri ca să pot alerga şi anul viitor la Yukon şi să mai promovez o dată zona."
Până acum au fost finalizaţi 140 din cei 1.000 de kilometri din Via Transilvanica. S-au strâns bani pentru încă 250 de kilometri, iar fraţii Useriu speră că acest proiect să fie terminat până cel târziu în 2021.
Alin Uhlmann Ușeriu, preşedintele asociaţiei: "Pe Camino de Santiago, dacă vă puteţi imagina, au mers 2,7 milioane de oameni, în 2017. La noi, toate intrările internaţionale în toată România pe anul trecut a fost de 2,3 milioane. Nici măcar cât pe cărarea aia din Spania. Aşa că, s-ar putea să avem un proiect de rezonanţă mondială."
Cei care vor să ajute la finalizarea "Drumului care ne uneşte" pot face donaţii pe site-ul asociaţiei Via Transilvanica.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!