Povestea sfasietoare a lui Ionut, un tanar de 20 de ani ce da BAC-ul intr-un scaun cu rotile. Ajuta-l sa lupte in continuare

08-03-2014 18:48

Totul, ca o provocare in fata unui destin cumplit: Ionut are 20 de ani si este pironit intr-un scaun cu rotile dupa ce a fost victima unui accident stupid.

Abia isi misca mainile si picioarele si nu poate merge. Chiar si asa, cea mai mare bucurie a lui ar fi sa poata sustine examenul maturitatii si in fiecare zi se pregateste asa cum poate el.

Cosmarul lui Ionut a inceput in 2011, cand avea doar 17 ani. Se afla la petrecerea unui coleg de scoala si a sarit intr-o piscina.

"Am plonjat in apa si, din nefericire, am atins cu capul fundul bazinului. Mi-am tasat coloana la nivelul C5, C6 si C7. Acum ma lupt sa merg mai departe si sa merg din nou in picioare", a povestit Ionut Chiricuta.

Ionut Chiricuta

Povestea lui Ionut ascunde, de fapt, o drama teribila. De aproape trei ani, sta mai mult prin spitale sau in centre de recuperare. A fost in tara, a mers si in strainatate, dar progresele se lasa asteptate, dupa foarte multa munca.

"Am renuntat la locul de munca pentru Ionut, fiind singurul copil. Si imi doresc mai mult, de aceea luptam si avem mari nevoi in a pleca mai departe cu recuperarea baiatului", a marturisit Florentina, mama lui Ionut.

Ionut Chiricuta

Bicicleta speciala de care are nevoie Ionut costa cinci mii de euro. Parintii si-au cheltuit, insa, toate economiile. O perioada au inchiriat una similara cu o suta de euro pe luna, dar nu isi mai permit nici aceasta cheltuiala.

"Visul meu este sa pot merge in picioare si sa devin un mare bucatar. Sa termin studiile, as vrea sa urmez si-o facultate si-am sa ma chinui si-am sa invat sa iau cu nota mare", a spus Ionut.

Ionut se lupta pentru o viata normala, cum putini tineri de varsta lui ar fi in stare. Pe parcursul acestei saptamani a sustinut si el simularile probelor de bacalaureat, cu ajutorul unor profesori care au venit acasa.

Ionut Chiricuta

"A tinut cu toate puterile sa se pregateasca pentru simulare si sa se pregateasca in continuare pentru examen", a declarat profesoara Dana Ion, diriginta lui Ionut.

Colegii il viziteaza periodic si il ajuta la teme.

"Mi-a placut foarte mult optimismul lui, mi-a placut ca are vointa de a merge mai departe si ca nu renunta niciodata la visul lui", a marturisit o colega.

Ionut Chiricuta

Fara bicicleta de are are nevoie pentru a-si continua recuperarea exista riscul ca tanarul sa ramana infirm. Cei care vor sa il ajute sa stranga cei cinci mii de euro pot face donatii in conturile deschise pentru el:

RO 55 RNCB 0141126395260001 - RON
RO 31 RNCB 0521032472700002 - EURO
RO 04 RNCB 0521032472700003 - USD

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO