Lacat din prima zi pe un parc din Bistrita-Nasaud care a costat 12.000 de euro. Localnicii sunt nevoiti sa intre cu forta

07-03-2014 19:11

Scandal intr-o localitate din Bistrita-Nasaud. Peste 150 de copii si parinti au cerut sa fie deschis parcul construit de primarie anul trecut si tinut sub lacat chiar din prima zi.

Edilii sustin ca au incuiat portile parcului pentru ca in zona nu erau instalate doua indicatoare rutiere. Dar n-au spus ca tot ei ar fi trebuit sa se grabeasca sa le monteze.

De 20 de ani, primarii care s-au perindat in fruntea localitatii Domnesti din Bistrita Nasaud au promis ca vor amenaja un parc. Insa, abia anul trecut, au reusit sa se tina de cuvant doar pe jumatate.

Dupa ce parcul a fost gata, el a fost incuiat pe motiv ca trebuie instalate si indicatoare care sa atraga atentia ca in zona sunt copii. Dar nimeni nu s-a sinchisit sa le monteze, desi ele erau tot in sarcina primariei.

"In primul rand este un parc facut din bani publici si primaria nu ne da voie sa intram in parc", a povestit Ana-Maria Fazacas, mama unui copi.

De sase luni, toboganele, balansoarele si bancile stau nefolosite. In urma cu 2 zile cineva a spart lacatul iar copiii au intrat sa se joace, insa in scurt timp politistii i-au scos din parc. Satui sa tot astepte, parintii si copiii au protestat chiar in parcului.

"Nu mi se pare normal de atat timp, din noiembrie n-au fost in stare sa puna 2 semne", spune mama unui copil.

Parcul a costat 12.000 de euro, din bugetul local. Iar cele doua indicatoare in care primaria s-a impotmolit de sase luni doar 16 euro bucata.

"L-am intrebat pe domnul politist care a vrut sa ma amendeze, cand ii da drumul. Mi-a spus ca nu stie, peste o saptamana, o luna, un an", a povestit Gheorghe Cocos, localnic.

In cele din urma, dupa protest, primarul a binevoit sa monteze indicatoarele. Are o explicatie ciudata pentru intarziere: astepta venirea primaverii.

"Aceste indicatoare le-am comandat la o firma si sunt terminate. In cursul zilei se vor planta ", a declarat Toma Somesan, primar comuna Mariselu.


VIDEO PROTVPLUS.RO