Un soi nou de porumb dulce ocupa suprafete din ce in ce mai importante de teren. Agricultorii il prefera in locul rosiilor
O parte dintre agricultorii din Oltenia au inlocuit rosiile cu porumbul zaharat. Stiuletetii, ideali pentru fiert, sunt o sursa buna de venit.
De cum incepe sezonul estival, comerciantii ambulanti isi fac loc pe plaja. Mai nou vand un soi ceva mai dulce.
Gabriel lucreaza in Eforie si ne explica modul corect de preparare.
Gabriel Calin: "In primul rand apa trebuie sa fie dedurizata, iar timpul de fierbere este, de la soi la soi, intre o ora si jumatate - doua ore".
Un bucatar in schimb are planuri si mai mari pentru porumbul zaharat.
Ciprian Tataru, bucatar chef: "Mexicanii isi fac niste palcinte, niste turte in care isi pun carne si legume gatite. Asta ar trebui sa intre si la noi, pentru ca porumbul este bogat in vitamine A,B,C, uleiuri nesaturate, acizi grasi si are o actiune buna asupra rinichilor."
Pentru ca exista cerere in serele din Judetul Olt, fermierii lucreaza la foc automat.
Cultivatorii dau in medie cam 3000 de lei pentru seminte, insa cheltuielile pot sa urce pana la 5.000.