Un polițist local din Oradea și-a înjunghiat fosta soție, apoi a vrut să se sinucidă. Abia trecuse testul psihologic

Ultima actualizare: 11-01-2021 17:29

Scene șocante în parcarea unui complex rezidențial din Oradea. O femeie a fost înjunghiată de mai multe ori și a ajuns în stare gravă la spital. Agresorul - chiar fostul ei soț! - este polițist local.

După ce și-a lovit cu furie victima, individul ar fi vrut să își pună capăt zilelor. Și-a provocat mai multe răni, însă oamenii legii l-au găsit la timp.

Spiritele s-ar fi încins în mașina victimei, parcată în fața blocului în care locuiește aceasta. În momentul în care femeia a vrut să plece, bărbatul, de care divorțase acum câteva luni, a ieșit după ea și a lovit-o de mai multe ori cu un cuțit.

Locatar: Doi băieți au tras-o înăuntru să îi puna pe rană o cîrpă. Au pus-o jos în scară, mai era o fată cu ei. Între timp au venit doi polițiști, de la poliția Bihor, după care au mai apărut încă vreo 10-12 mașini de poliție și la 3 minute o mașină de SMURD.
Reporter: Ce zicea femeia, cine a înjunghiat-o?
Locatar: Cred că la unul dintre polițiști i-a spus că fostul soț".

Un martor a încercat să ia urma fugarului dar n-a mai apucat.

Locatar: "Cel care a dat telefon la poliție, un om până în 50 de ani, era cu soția aicea și el a intervenit primul. Dar el, cînd a ajuns, deja tipul fugea încolo, l-a văzut numai din spate, că a dat detalii despre geacă, cu ce era îmbrăcat, la polițiști".

Au fost câteva ore tensionate, mai ales la aflarea identității agresorului. În cele din urmă, unul dintre echipajele care au plecat să-l caute l-a descoperit ascuns într-un bloc în plină construcție. Apucase să își facă rău, însă rănile erau doar superficiale.

Gligor Sabău, prim-procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor: "Pe fondul unor conflicte mai vechi, i s-au aplicat mai multe lovituri de cuțit de către presupusul autor. Leziunile i-au pus în pericol viața. Autorul a fost identificat pe o stradă din municipiul Oradea și condus la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale”.

Locatară: "N-am cuvinte, am rămas șocată. Un polițist să facă o asemenea ... Regretabil aceste fapte. Deci condamnabil".

Locatară: "Ne e frică, sincer. Dacă și polițai, fost polițai, face asemenea gesturi, apoi ... nu știu, ne e frică".

 

Colegii nu își pot explica fapta

 

Femeia este în stare gravă la spital.

Beresz Zsolt, adjunct UPU Oradea: "O pacientă de 44 de ani cu leziuni de înjunghiere la nivelul toracelui și abdomenului. Una dintre plăgi a penetrat atît toracele cât și, prin diafragmă, abdomenul și ficatul, care a necesitat intervenție chirurgicală imediată. Post-operator, pacienta e în stare stabilă, încă pe terapie intensivă, dar evoluția este favorabilă. Bărbatul este, de asemenea, internat pe secția de chirurgie. Leziunile lui sunt mai superficiale, una dintre ele penetrant ușor".

Cristian Beltechi, șef Poliția Locală Oradea: Este unul dintre cei mai buni agenți din instituție, și eu mă mir de ieșirea dânsului, chiar nu îmi explic de ce.
Reporter: Există examene psihologice care se dau din timp în timp?
Cristian Beltechi: Da, sigur. Chiar în urmă cu o lună am avut ultimul. Dânsul l-a luat cu brio".

Deocamdată nu a fost începută urmărirea penală împotriva polițistului, acesta fiind încă pe patul de spital. Odată externat, cel mai probabil va fi acuzat de tentativă de omor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO