Un medic de familie a renuntat la oras si s-a dus la tara, intr-un cabinet abandonat de 15 ani. Cum l-au primit oamenii

Dată publicare: 19-10-2015 07:32
Dată actualizare: 22-10-2015 07:07


medic Timis

A renuntat fara sa stea pe ganduri la oras, iar de luni bune este medic intr-o comuna din Timis. Vorbim despre un tanar care a dat viata cabinetului de acolo, parasit de mai bine de 15 ani.

Oamenii sunt mult mai primitori, iar aerul este curat, spune el, fericit pentru alegerea facuta. La fel de incantati sunt si oamenii din localitate. Ei nu mai sunt nevoiti sa mearga zeci de kilometri, pana in satele invecinate, pentru o consultatie.

Localnicii din Ohaba Lunga din Timis nici nu se gandeau ca vreun medic ii va mai trata la ei in sat. Si asta pentru ca vreme de 15 ani dispensarul a fost pustiu.

"E foarte greu - nu pentru mine, pentru orice batran - sa te duci asa departe, ii foarte greu..." - spune o femeie.

Raul Suciu, un doctor in varsta de 28 de ani, a venit in comuna anul trecut, hotarat sa aiba grija de sanatatea oamenilor de acolo. Nicio clipa nu s-a gandit sa profeseze la oras.

Raul Suciu, medic de familie: "Am crescut la sat si oamenii sunt parca mai linistiti, mai putin stres, chiar si mai amabili uneori."


Oamenii sunt mult mai primitori, aerul este curat, iar mancarea are alt gust aici, spune el.

Raul Suciu, medic de familie: "Mancarea este naturala. Mai aduc si localnicii cate ceva de bucurie ca acum au medic de familie... A fost o primire foarte placuta din partea lor, au adus produse foarte frumoase si placute si bune la gust."

Localnicii vin la consultatii cu inima deschisa.

Pana acum, jumatate dintre localnicii asigurati din Ohaba Lunga s-au inscris la medicul de familie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO