Un bucureştean a salvat o lebădă rănită de pe autostradă. De ce nu au vrut mulţi veterinari să o trateze
O lebădă, găsită de un bucureştean în mijlocul şoselei, printre maşini, a fost primită de un centru destinat salvării vieţuitoarelor, care sunt apoi eliberate în mediul lor natural.
Mai aveţi doar două zile lucrătoare, mai precis până pe 25 mai, pentru a putea redirecţiona, fără niciun cost suplimentar, până la 3,5 %, din impozit către asociaţii nonprofit, folosind formularul 230.
Datorită unor astfel de fundaţii pot fi ajutate, de exemplu, animalele sălbatice.
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
Bogdan Vasilescu: „Aceasta e lebăda, am băgat-o în maşină şi am dus-o la diferite centre. M-au refuzat, au spus că nu se ocupă cu animale sălbatice. Mi-e milă de ea, că e o pasăre frumoasă şi nu merită această soartă. Mergea şchiopătat, era în mijlocul autostrăzii."
Am contactat împreună o fundaţie specializată în salvarea animalelor sălbatice iar pasărea a ajuns în grija unui medic veterinar.
Medicii şi-au dat seama că e vorba despre o lebădă de vară, o femelă tânără care probabil caută hrană în zona Dâmboviţei - ţinând cont de locul unde a fost găsită.
„Cred că a fost lovită, are sânge. E posibil să fie doar superficial, plămânii se aud destul de bine" a spus medicul care a consultat-o.
Nae Roxana- medic veterinar:
„Nu are nimic rupt, are o sângerare nazală, o să vedem de unde vine acel sânge, e posibil să fie lovită de o maşină sau a aterizat pe şosea şi s-a lovit."
Dacă la radiografie nu apar alte leziuni, lebăda pe care salvatorul ei vrea să o numească Victoria, ar putea să fie eliberată în sălbăticie în 10 zile. Pe de altă parte, specialiştii Fundaţiei Visul Luanei, care au în grijă alte sute de animale sălbatice, cred că o interacţiune cât mai mică este cheia reabilitării.
„Atunci Victoria rămâne doar în sufletul nostru şi sunt bucuros că am salvat-o" spune bărbatul care a dus-o la veterinar.
O altă poveste asemănătoare vine de la Suceava, unde un pui de urs găsit acum câteva zile în curtea unei pensiuni din comuna Mălini, a fost trimis la Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani, din Harghita. Mama ursulețului nu a fost găsită, au anunțat angajații Ocolului Silvic Suceava. Tot ei l-au filmat în timp ce bea lapte din biberon, şi se ține de piciorul celui care îl hrănește. După ce va prinde putere şi se va putea descurca singur în pădure, puiul va fi eliberat în mediul său natural.