Un bloc ridicat pe spațiul verde va fi demolat. Vecinii au obținut în instanță decizia

Ultima actualizare: 03-09-2020 22:46

Membrii unei Asociații de locatari din București au obținut în instanță demolarea unui bloc ridicat pe spațiul verde, lângă imobilul în care locuiesc.

Este a doua construcție pentru care locuitorii din cartierul de pe Șoseaua Giurgiului obțin demolarea în instanță. Ei se plâng că spațiile verzi dintre blocurile lor au fost retrocedate și au ajuns pe mâna unor dezvoltatori care au început să ridice alte blocuri și să le sufoce cartierul.

În București sunt numeroase clădiri ridicate ilegal, pentru care există hotărâri definitive de demolare, care nu au fost puse însă în aplicare.

Dezvoltatorul acestui bloc aflat în construcţie va trebui acum să îl demoleze. Betoanele au fost turnate pe un teren retrocedat care fusese iniţial spaţiu verde. Construcţia este foarte aproape de alt bloc ridicat în urmă cu zeci de ani.

Dan Trifu, vicepreşedinte Eco Civica: „Este un spaţiu verde, legea îl protejează mai mult decât atât terenul se afla în sectorul 4 iar autorizaţia de construire e emisă de sectorul 5. A dispus anularea autorizaţiei şi aducerea terenului la situaţia anterioară.”

Locuitorii acestui cartier de pe Şoseaua Giurgiului se războiesc în instanțe de ani de zile cu mai mulţi dezvoltatori care au ridicat blocuri noi pe spaţiile verzi dintre blocurile lor.

Tania Radu este preşedinta unei asociatiii de locatari. Ne arată pe o hartă terenurile retrocedate intre blocurile vechi. În total 1 hectar.

Iată cum arată cartierul în 2005. Blocurile fuseseră proiectate cu spaţii verzi generoase între ele. 13 ani mai târziu, după retrocedări şi multe autorizaţii de construcţie cartierul s-a aglomerat.

Tania Radu povesteşte că până şi spaţiul verde de la bulevard a fost retrocedat, cu tot cu aleea pentru maşini. Iar anul trecut proprietarul a pus pe el un gard pe care nu l-a scos până nu a intervenit primăria.

L-am contact pentru un punct de vedere pe administratorul firmei care a ridicat blocul ce trebuie demolat. Ne-a transmis că ne va contacta pentru o reacţie avocatul său, fapt care încă nu s-a întâmplat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO